Bakanlık Müfettişleri, ek gösterge artışı geçerse, 300 milyon TL zam alabilecek. Emekli maaşlarında ise müfettiş, maliye uzmanı ve murâkıpları için ise bu meblâğ 1 milyar lirayı da aşabilecek

Haber Giriş : 10 Aralık 2003 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık Müfettişleri, ek gösterge artışı geçerse, 300 milyon TL zam alabilecek. Emekli maaşlarında ise müfettiş, maliye uzmanı ve murâkıpları için ise bu meblâğ 1 milyar lirayı da aşabilecek

Bankalar Yasası'nın bazı maddelerinde getirilecek değişiklikler arasına, Maliye Müfettişi, Hesap Uzmanı ve Bankalar Yeminli Murakıbı, Hazine Kontrolörü, Mülkiye Müfettişi gibi denetim elemanlarının maaşlarında artış sağlayacak düzenlemenin konulması, ?ayrımcılık yapılıyor" gerekçesiyle kamudaki diğer denetim elemanları tarafından tepki ile karşılandı.
Bankacılık Kanunu'ndaki değişiklik tasarısının 15'inci maddesi ile getirilen ek göstergelerle denetim birimleri arasında ayrımcılık yapıldığını belirten Bütçe, Muhasebat, Gelirler ve Millî Emlâk Kontrolörleri Dernekleri, yapılacak düzenlemeden herkesin yararlandırılması gerektiğini bildirdiler.
Ek göstergenin 657 sayılı yasaya göre görev yapan tüm kamu denetim elamanlarının yararlandırılmasını isteyen dernekler, tasarının ''4 yıl süreli yüksek öğretim veren fakülte, yüksekokulları bitirmiş, Türkiye genelinde teftiş inceleme yetkisine sahip denetim elamanlarından 1.derecede kazanılmış hak aylığı alanlara bu derecede geçirdikleri süreler dikkate alınarak emsalleri olan birinci sınıfa ayrılmış Sayıştay Meslek mensuplarına uygulanmakta olan ek göstergeler uygulanır'' şeklinde değiştirilmesini istediler.
Deneklerden yayınlanan açıklamada, yapılması planlanan değişiklikten 200 dolayında denetim elamanını yararlanacağını, oysa 4 bin dolayında diğer denetim elemanının ayrımcılığa tâbî tutulduğunu bildirdiler. Verilen bilgiye göre ek göstergeden yararlanacak denetim elamanlarının maaşlarında 300 milyon TL, emekli maaşlarında ise 1 milyar liradan fazla fark alabilecekler.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber