Öğretim üyelerine ilave ücret yürürlükte

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretim üyelerine ilave ücret yürürlükte

5510 sayılı Kanunun 73. maddesinde yapılan düzenleme ile, mesai saatleri dışındaki sağlık hizmetleri için öğretim üyelerine ilave ücret öngörüldü.

29 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6486 sayılı Kanunun 4. maddesi ile, 5510 sayılı Kanunun 73. maddewsine eklenen ek fıkra şu şekildedir:

“Ancak yükseköğretim kurumlarına ait sağlık hizmeti sunucularında öğretim üyeleri tarafından mesai saatleri dışında bizzat verilen sağlık hizmetleri için Kurumca belirlenmiş sağlık hizmetleri bedelinin, poliklinik muayenelerinde bir katını, diğer hizmetlerde yüzde ellisini geçmemek üzere, üniversite yönetim kurulu kararıyla öğretim üyelerinin unvanları itibarıyla belirlenen miktarda ilave ücret alınabilir. Ancak alınacak ilave ücret bir defada asgari ücretin iki katını geçemez. Bu oranları bir katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir. Kurum bu fıkra kapsamında ilave ücret alınamayacak sağlık hizmetlerini belirlemeye yetkilidir.”

MADDEYİ AÇIKLAYACAK OLURSAK

1- Mesai saatleri dışındaki sağlık hizmetleri için vatanadaştan ilave ücret alınacaktır.

2- Bu ilave ücret, SUT Tebliğinde yer alan muayene ücretinin bir katını geçemeyecektir. Muyane dışındaki diğer hizmetlerde yüzde 50'sini geçemeyecektir.

3- Öğretim üyesinin alabileceği ilave ücret miktarının, öğretim üyelerinin unvanları bazında ne kadar olacağına, üniversite yönetim kurulu kararı verecektir.

4- İlave ücret sadece öğretim üyelerine verilecektir. Yani bu düzenleme profesör, doçent ve yardımcı doçentleri kapsamaktadır.

5- bakanlar Kurulu bu oranı isterse iki katına yani toplamda SUT'ta yer alan fiyatların 4 katına çıkarmaya yetkilidir.

6- Verilecek ilave ücret bir defada asgari ücretin iki katını geçemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber