Yüzlerce Biyoloji öğretmeni norm fazlası oldu

9. sınıf Biyoloji normları 3 saat üzerinden hesaplanması gerekirken 2 saat üzerinden hesaplandı. Yüzlerce Biyoloji öğretmeni norm fazlası oldu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüzlerce Biyoloji öğretmeni norm fazlası oldu

MEB'in birimleri arasındaki uyumsuzluk her zaman gündeme gelmiştir. Son olarak yapılan norm güncellemelerinden sonra Liselerin dönüşümleri açıklanmış ve norm kadroyu etkileyen değişiklikler norm sürecine yetiştirilememiştir.

Örneğin: Anadolu Sağlık Meslek Lisesine dönüştürülen bir genel lise durumunu bilmediğinden meslek dersi öğretmeni talebinde bulunamamıştır.

Tüm bunlar birimler arasındaki uyumsuzluğun sonucu şimdi anlatacağımız konu ise aynı birimin Talim ve Terbiye Kurulunun kendi içindeki çelişkiyi içeriyor.

Bilindiği üzere Liselerde haftalık ders çizelgesi olarak 2010/76 karar numaralı çizelgeler kullanılmaktadır.

2010/76 Orta Öğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri ve Açıklamaları için tıklayınız.

2012 de yapılan değişikliklere rağmen çizelge yürürlüktedir ve özellikle 9.sınıflarda sadece seçmeli derslerin eklenmesi söz konusudur.

Bu durumda tüm okullarda (Meslek, Anadolu, Genel (kalmadı aslında), Fen, Sosyal Bilimler lisesi…) 9.sınıfta Biyoloji dersi haftada 2 saattir.

İşte Biyoloji Dersi 9. Sınıflar Haftalık Ders Çizelgesi.

Bir okurumuzun da hatırlattığı gibi yeni hazırlanan ve 2013'te yürürlüğe giren Biyoloji Öğretim Programında ders saati 108 olarak yanı haftada 3 saat olarak belirlenmiş.

İşte Biyoloji Dersi 9. Sınıflar Öğretim Programı.

Biyoloji Dersi (9, 10, 11 ve 12. Sınıflar) Öğretim Programı için tıklayınız.

İşte Biyoloji Dersi (9, 10, 11 ve 12. Sınıflar) Öğretim Programı kararı.

Bu durum “Öğretim Programlarının Güncellenmesine Yönelik Çalışmalar” adlı haberimizde yer alan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının duyurusunda “Bu derslerin öğretim programları 13.02.2013 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmış ve güncellenen öğretim programlarının 2013-2014 öğretim yılından başlayarak kademeli olarak uygulanacağı ilgililere duyurulmuştur.” Şeklinde de yer almıştır.

Yani TTKB tarafından yeni hazırlanan Öğretim Programına uygun yansıma yine TTKB tarafından haftalık ders çizelgelerine yapılmamış.

Tabii ki norm kadrolar da 2 saate göre hesaplanmış. Şimdi TTKB'ye soruyoruz bu ders 3 saat mi okutulacak 2 saat mi? Eğer 3 ise çizelgeyi neden norma yetiştirmediniz? Yok, eğer 2 saat olacaksa neden müfredatı 3 saate göre düzenlediniz? Öğretmen hangi konuyu ya da kazanımı eksiltecek… Kitaplar da buna göre basılacağına göre bunun hesabını kim verecek?

İşte MEB'in hali… Üstelik bahsettiğimiz kurum MEB'in beyni olarak kabul edilen TTKB. Gerisini siz düşünün.

Maksut BALMUK-Ahmet KANDEMİR

Eğitim Yöneticisi-Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber