Niğde'de ilköğretim okulu öğrencileri, öğretmenlerini, kendilerini dövdüğü gerekçesiyle Vali'ye şikâyet ettiler.

Haber Giriş : 18 Aralık 2003 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde'de ilköğretim okulunun öğrencileri, öğretmenlerini,kendilerini dövdüğü gerekçesiyle Vali'ye şikâyet ettiler.

Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde açılacak kurslara katılımı arttırmak amacıyla belde ve köyleri gezen Niğde Valisi Gündüz Beder, Dündarlı Beldesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
Burada Vali Beder'in çevresini saran öğrenciler, öğretmenlerini, kendilerini dövdüğü gerekçesiyle şikâyet ettiler. Vali Beder de, öğrencilerin iddiaları üzerine, Okul Müdürü Veli Şimşek'e olayın doğru olup olmadığını sordu.
Şimşek, zaman zaman öğrencilerin yaptığı olumsuzluklar karşısında öğretmenlerin zor kullanmak zorunda kaldığını söyledi.
Bunun üzerine Vali Beder, şöyle konuştu:
''Çocuk dövülmez. O öğretmen işin kolayına gidiyor, bir tokat atıyor. Çocuk bir hata yaptıysa, hareketinin yanlış olduğunu, anlayıncaya kadar anlatacaksın. Çocuğun dövülerek ıslah edildiği, eğitildiği nerede görülmüş. Yaramazlık yapar, ders çalışmaz, hata yapar, okuldan kaçar. Ancak öğretmen ona anlatacak, anasına babasına anlatacak ve çocuk anlayıncaya kadar da ona anlatacak. Öğretmenin işi bu. Emir veriyorum, kesinlikle çocuklara dayak atıldığını duymak istemiyorum. Buna başvuran olursa gerekli işlemi yaparım.'' .
Öğrencilere de nasîhatte bulunan Beder, ''Siz de öğretmeninizin dediği yoldan ayrılmayacaksınız. Dersinize çalışacaksınız. Yaramazlık yapmayacaksınız. Tabiî ki öğrenci olmanın getirdiği sorumluluklar var, öğretmen olmanın getirdiği sorumluk var. Öğretmenler sizi dövmeyecek, sizler de güzelce dersinize çalışın'' diye konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber