İl dışı yer değiştiren öğretmenlere acil duyuru (eş durumu)

Eşlerden ikisi de tayin istediği halde birinin tayinin çıkması halinde tayini çıkan iptal edebilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl dışı yer değiştiren öğretmenlere acil duyuru (eş durumu)

"İl Dışına Atanan Öğretmen Ne Zaman Göreve Başlayacak" Haberimizden sonra bakanlıkça yapılan değerlendirmeye göre yazımızda belirttiğimiz il dışı yer değiştirmelerde;

"Eşlerden ikisi de tayin istediği halde birinin tayinin çıkması halinde tayini çıkan iptal edememekte tayini çıkmayan eş özür grubunda eşinin yanına gidebilmektedir. Bu madde çok tartışıldı ve bu uygulamaya şahsen katılmasam da uygulamanın böyle olduğunu belirtmek isterim."

İfademizle ilgili olarak bakanlık düzeltme yoluna gitmiş ve tayini çıkan öğretmenin (eşlerden birinin tayininin çıkmamasına bağlı olarak) atamasını iptal edebilmesine karar verilmiştir. Bu uygulama geçmişte çokça davaya ve mağduriyete sebebiyet vermişti. Bakanlığın yaptığı uygulama yerinde olmuştur. Aynı uygulamanın eşlerin farklı illere atanması durumuna da uygulanması uygun olacaktır.

MEB'i bu kararından dolayı tebrik ediyoruz…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

İşte MEB'den İllere yapılan açıklama:

Her ikisi de öğretmen olan eşlerden iller arası yer değiştirmede birisi atanıp, diğeri atanamayanlardan ataması yapılan öğretmenin isteği doğrultusunda ilişiği kesilmeyebilir. Bu öğretmen, eşinin özür durumunda yer değiştirmesi yapılamaması durumunda atamasının iptalini talep edebilecektir.

ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME GRUP BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber