Bakan Hüseyin Çelik, devletin imkanlarından yararlanarak öğretmenleri konut sahibi yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Haber Giriş : 27 Aralık 2003 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Hüseyin Çelik, devletin imkanlarından yararlanarak öğretmenleri konut sahibi yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimde de bilgisayarın tüm nimetlerinden yararlanılacağını söyledi. Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı ile İntel tarafından ?Gelecek İçin Eğitim? programı çerçevesinde Hizmetiçi Eğitim Merkezi'nde oluşturulan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki öğretmenlerin bilgisayar eğitimi almasını sağlayan 2 bilgisayar laboratuvarında inceleme yaptı. Bunun, devlet ile özel sektör işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu belirten Çelik, ?En ücra köylere kadar bilgisayar gönderdik, ancak öğretmenler kullanımını bilmeyince bu bilgisayarlar çürüdü? dedi.

Çocuğunuz internette
Bakan Çelik, Türkiye'de internet erişiminin çok yetersiz olduğunu belirterek, ?Amerika'da internet erişimi yüzde 98, Türkiye'de yüzde 5. Telekomla anlaşma yaptık. 2005 sonuna kadar 44 bin okulda internet bağlantısı yapılacak? dedi.
Okullardaki bilgisayarların halka açılacağını, eğitim sisteminde kara tahta-tebeşir-öğretmen üçlüsünden oluşan sistemin değişeceğini belirten Çelik, şunları söyledi: ?Öğrencinizin durumunu e-mail aracılığı ile okul idaresinden öğrenebileceksiniz. Eğer bilgisayarınız ya da e-mail adresiniz yoksa öğrencinizin durumu cep telefonunuza mesaj olarak gelecektir. Bilgisayar teknolojisinin yaygınlaştığı dünyada (öğretmenlere günlük ve yıllık planlarınızı elinizle çizdiğiniz tablolara yazın) demek ilkelliktir.''

Öğretmene bilgisayar
Öğretmenlerin bilimsel kalitesini ve sosyal düzeyini artırmaya çalıştıklarını belirten Çelik, projelerinin başında öğretmenleri uzun vadeli ödeme planıyla bilgisayar sahibi yapmak olduğunu ifade etti. Firmalardan teklif aldıklarını söyleyen Çelik, ?Birkaç yıla kadar bilgisayar kullanamayan öğretmen yadırganacak. Biz de uzman öğretmen müracatlarında bilgisayar kullanamayan öğretmenlerin başvurusunu kabul etmeyeceğiz? diye konuştu.

Konut sahibi olacaklar
Öğretmenlerin kendi konutlarının sahibi olmalarını sağlayan bir proje hazırladıklarını da müjdeleyen Çelik, ?Hazine arazilerinden, devletin imkanlarından yararlanarak öğretmenleri konut sahibi yapmaya hazırlanıyoruz. Her yere lojman yapmaktansa öğretmenleri konut sahibi yapmak daha doğrudur? görüşünü dile getirdi. İntel firması Türkiye Genel Müdürü Ayşegül İldeniz de Türkiye'nin batısı ile doğusunu birleştirecek ilk öğretmen eğitim laboratvuarında gelecek yıla kadar 12 bin öğretmene, 3 yıl içinde de 50 bin öğretmene ulaşarak bilgisayar eğitimi vereceklerini söyledi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber