Diş tedavisi olanların yıllık sayısı Zonguldak şehir merkezi nüfusunu geçti

Zonguldak'ta hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde günde ortalama 650 ila 700 hasta tedavi görürken, Başhekim Emre Erbaycu yılda 160 hastaya hizmet verildiğini kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2013 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diş tedavisi olanların yıllık sayısı Zonguldak şehir merkezi nüfusunu geçti

23 Eylül 2013 tarihinde 30 klinikli olarak hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde günde 700'e yakın hasta tedavi görüyor. Son teknoloji kullanılan hastanenin Başhekimi Dr. Emre Erbaycu, hastane hakkında bilgiler aktardı.

Toplamda 100 personel ile birlikte hizmet verildiğini belirten Erbaycu, "2010 yılının Ağustos ayında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin işlemleri başlatıldı. Yola 2010 yılında çıktık. 2013 yılının 23 Eylül itibariyle hastanemiz açıldı. Hastanemizin inşaatının başlayıp hizmete açılması bir yılda bitti. Daha önceki eski yerimiz 20 ünitli merkezdi. Şimdi ki yerimiz 30 ünitli merkezdir. Merkezimiz Bülent Ecevit Caddesi üzerinde, 69 Ambarları mevkiinde konuşlandırıldı. Hastanemizde modern teknolojinin tüm unsurlarını kullandık. Hastanemiz sadece Zonguldak halkına değil, bölge insanlarına da hitap etmektedir. Hastanemizde biri çocuk uzmanı olmak üzere 26 diş doktoru hizmet vermektedir. Toplamda 100 personelimiz bulunmaktadır. Çocuk uzmanımız 23 Eylül 2013 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı. 0-15 yaş grubu çocuk hastalara çocuk uzmanımız teşhis ve tedavileri vermektedir. Hastanemizde bütün her şeyi merkezi olarak planladık. Merkezi klima, merkezi vakum, merkezi oksijen bütün kliniklerimizde var. Aynı zamanda merkezi sterilizasyon sistemi kurduk. Asansör sistemiyle bütün aletler taşınmaktadır. Personel artık alet taşımamaktadır. Bu unsurlar da göz önüne alındığında Türkiye'de en son yapılan bir merkezdir. Hastanemiz aynı zamanda kağıtsız hastane olarak da isimlendirilebilir. Röntgen ve arşiv gibi birimler artık dijital bir şekilde bilgiler saklanıyor. Bir engelli kliniği, bir çocuk kliniği, bir cerrahi işlem birimi var. Mahkum kliniğimiz var. Pek çok nitelikli birimler oluşturduk. Bize müracaat eden bütün hastalarımıza modern teknoloji kullanılarak tedavi yapmaktayız. Buradaki meslek içi eğitim seminerleri yapmaktayız. Zonguldak halkına yakışır güzel bir hastane olduğunu söyleyebiliriz. Gönül ister ki hastalıklar hiç olmasın ancak Zonguldak ve bölgesine hitap eden bu merkezimizde ağız diş sağlığı konusunda başvurabilecekleri güvenli bir merkez olmaktan da gurur duyuyoruz. En çok yoğunluğumuz Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri olmaktadır. Günde ortalama 650 ila 700 arasında hasta gelmektedir. Bizim bir özelliğimiz hastaları bekletmeden işlerini bitirmeden geri göndermiyoruz. Uzun süreli tedavi süreci olursa da gün vererek işlemlerini yapıyoruz. Kabataslak rakam vermek gerekirse yılda 160 bin kişi hizmet almaktadır. Zonguldak nüfusundan fazladır. Memnuniyet açısından da istatistiklere baktığımızda oranımı z yüzde 98'dir. Biz bunda da yetinmeyip yüzde 100'e çıkartmak için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Hastanede görev yapan çocuk uzmanı Dr. Feride Ballı, çocuk hastaların genellikle diş çürükleri sebebiyle başvurduğunu dile getirdi. Ballı, aileleri çocuklarının diş kontrollerini yaptırmaları konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber