'AB Proje Grubu Öğretmenleri', il içi tayindeki mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mart 2006 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sayın memurlar.net editörü;

Bizler İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan AB Proje Grubu'nda Bakan ?Olur?uyla görevlendirilmiş geçici görevli öğretmenleriz.

Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu, 1.1 İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler, 7ve 8 nci paragrafında;

?Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevlendirilen öğretmenler ile aylıksız izinli olanlar, il içi yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır.? denilerek Bakanlığımız taşra teşkilatında Avrupa Birliği Projelerinde çalışanların tayin isteme durumu ortadan kalkmıştır.

Ancak;

MEB Personel Genel Müdürlüğü'nün 28.03.2006 tarihli İl Milli Eğitim Müdürlüklerine göndermiş olduğu yazıda ?Valilik/Kaymakamlıklarca ihtiyaca binaen eğitim kurumlarında görevlendirilmiş olanlar (formatör öğretmen olarak görevlendirilenler dahil) diğer şartları taşımaları kaydıyla il içi yer değiştirme isteğinde bulunabilirler? denilmekte,

Yine,

MEB Personel Genel Müdürlüğü'nün 29.03.2006 tarihli genelgesine ?Bakanlığımız merkez teşkilâtı birimlerinde geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin, görevlendirilmeden önce bulundukları eğitim kurumunda 2 yıl çalışmış olmaları hâlinde il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilmeleri uygun görülmüştür? denilerek mağduriyetleri giderilmiştir.

MEB Taşra Teşkilatlarında görevli Avrupa Birliği Projelerinde çalışan geçici görevli öğretmenler olarak bizlere karşı bir ayrım yapılmıştır. Biz de yukarıda mağduriyetleri giderilen geçici görevli öğretmenler gibi isteğe bağlı il içi tayin isteme hakkımız olduğuna inanıyoruz. Bu mağduriyetimizi gündeme getirip bakanlık yetkililerine iletirseniz çok memnun oluruz.

AB Proje Grubu Öğretmenleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber