Hükümet, IMF Yönetimi'nin "Kaynak göstermeden yapacağınız zamları açıklamayın" şeklindeki uyarısı üzerine yeni bir kaynak paketinin de açılması kararlaştırıldı.

Haber Giriş : 06 Ocak 2004 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet, IMF Yönetimi'nin "Kaynak göstermeden yapacağınız zamları açıklamayın" şeklindeki uyarısı üzerine yeni bir kaynak paketinin de açılması kararlaştırıldı.

Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zammın ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yapılacak zammı belirleyecek olan hükümet, 4 katrilyonu aşan yeni kaynak paketi hazırlamak için harekete geçti.
Hükümet, asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zamları karşılamak üzere yeni bir kaynak paketi açıklamaya hazırlanıyor. Asgari ücrette yüzde 34 zamla enflasyon hedefini aşan hükümet, emekli maaşlarında da yüzde 20’ye yakın bir zam yapmayı planlıyor. Emekli zammı, asgari ücret zammı ve SSK primlerinde yapılan indirimle birlikte toplam kaynak ihtiyacının 4 katrilyonu geçeceği vurgulanıyor. Bu ayın 15’inden sonra gelecek olan IMF heyetinin de, Yedinci Gözden Geçirme’yi bu kaynak paketi açıklanmadan başlatmayacağı ifade ediliyor.

4 KATRİLYONLUK KAYNAK PAKETİ
IMF Yönetimi’nin “Kaynak göstermeden yapacağınız zamları açıklamayın” şeklindeki uyarısı üzerine yeni bir kaynak paketinin de açılması kararlaştırıldı.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak zammın yüzde 12’lik enflasyon oranının üzerinde yüzde 20’ye yakın bir rakam olacağı belirtiliyor. Bu artışın bütçeye yükü ise 2.5-3 katrilyonu buluyor. Yeni zamla sosyal yardım ve asıl maaş ayrımı da ortadan kalkıyor.

Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük artış ve SSK primlerinde yapılan indirimle birlikte toplam kaynak ihtiyacının 4 katrilyonu geçeceği vurgulanıyor.

GÖZDEN GEÇİRME PAKET SONRASI
Bu ayın 15’inden sonra geleceği duyurulan IMF heyetinin de Yedinci Gözden Geçirme’yi bu kaynak paketi açıklanmadan başlatmayacağı ifade ediliyor. Ekonomi yönetimi yine yatırım, transfer gibi bütçe kalemlerindeki harcamaları gözden geçirerek, kesintilere gidecek.

Bunun yanı sıra, bazı KİT ürünleri ve hizmetlerden alınan Özel Tüketim Vergileri’nin artırılması da gündemde yer alıyor.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber