Erdoğan: 40 yaş üstündeki öğretmenleri de alacağız

Başbakan Erdoğan Trabzon'da Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Başbakan Erdoğan, öğretmen alımları ile ilgili gelişmeleri açıkladı.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 24 Kasım 2013 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de Cumhuriyeti'in kuruluşundan kendi dönemlerine yapılan tüm yatırımları 11 yıldı çok daha üstünde harcama yaptıklarını, Milli Eğitim'e bütçeden ayrılan ödeneğin tüm bakanlıkların önüne geçtiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, 127 bin öğretmen açığı bulunduğunu, bunu da bütçe dengeleri gözetilerek kapatmaya çalışacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, tüm öğretmen açığının biranda giderilmesinin öğretmenlerin ücretlerini büyük ölçüde etkileyeceğini bu nedenle peyder pey alımları gittiklerini söyledi.

Türkiye'nin önünde FATİH projesi bulunduğunu, bunun için çalışmaların son naktaya geldiğini belirteren Erdoğan, "Artık kara tahtayı bir kenara bırakarak bütün okulları akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarla donatmak için ihaleler devam ediyor." dedi.

Erdoğan, eğitimde fırsat eşitliği üzerinde azami gayret gösterdiklerini, bu alanda erkekler gibi kızların da en son noktaya kadar eğitim görmesinden yana olduklarını belirtirken dersaneler olayına değindi

"Bana Anadolu'da aileler şunu söylüyor, dersaneler varsa okullar niye var,okullar varsa dersaneler niye var. Bugün 2 bin liranın altında dersane yok, biz zannediyoruz ki herşey güllük gülistanlık, ama öyle değil, ahırında malını satıp dersaneye veren aileler var. İlkokuldan lise sona kadar okullardaki öğretmenlerin öğrenciler üzerinde hiçbir emeği yok.

"DAHA NE YAPACAĞIZ"

Biz kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Dersaneleri okullara dönüştürelim. Samimiyseniz, gelin bunu yapalım. Daha ne yapacağız. Biz 40 yaş üstündeki öğretmenleri de almaya hazırız. Çocuklar hafta içi okula hafta sonu dersaneye gitmesin, çocuklar çocukluğunu yaşasın. Bırakın hafta sonları gezsin tozsun toprağa bulaşsınlar.

Sağlık sektöründeki değişimde de aynı sıkıntılar yaşandı. Özel sektör hastane sahipleri, veya diğer kurumlara bağlı hastaneler buna karşı çıktılar. Bugün ise çiftçi mehmet efendi istediği hastaneye gidiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber