Dayakçı eşini bıçaklayan öğretmene 6 yıl 3 ay hapis

ANTALYA'da ilk eşinden olan 9 yaşındaki oğlunu döven ikinci eşi Kenan Özyiğit'i bıçakla yaralayan Serap Ö. önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2014 10:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Dayakçı eşini bıçaklayan öğretmene 6 yıl 3 ay hapis

Öğretmenin cezası, suçu ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapse indirildi.

Daha önceki evliliğinden Canberk adlı oğlu bulunan resim öğretmeni 43 yaşındaki Serap Ö. ile önceki evliliğinden 2 çocuğu bulunan kırtasiyeci 49 yaşındaki Kenan Özyiğit, evliliklerinin ilk gününden itibaren tartışmaya başladı. İddiaya göre 2008 yılında yine bir tartışma sonrası Kenan Özyiğit, eşini bıçakladı. Ancak Serap Ö. polise verdiği ifadede, kendi kendini bıçakladığını söyledi.

2009'da ise ikili arasında Serap Ö.'nün ilk evliliğinden olan oğlu nedeniyle tartışma çıktı. Serap Ö. elindeki bıçakla oğlunun üzerine yürüyen eşine engel olmaya çalışınca, eşi tarafından öldüresiye dövüldü. İddiaya göre oğluna kaçmasını söyleyen Serap Ö., kendisi de 40 gün önce dünyaya getirdiği bebeğinin odasına girip kapıyı kilitledi. Odanın kapısını kırıp içeri giren öfkeli koca Kenan Özyiğit, elindeki bıçağı Serap Ö.'ye doğru savurdu. Yana düşen bıçağı alan Serap Ö. üzerine gelen eşine sapladı. Kenan Özyiğit yakalayıp cam sehpaya doğru yatırdığı eşini dövmeye devam ederken, Serap Ö. bıçağı bir kez daha sapladı. Ağır yaralanan Kenan Özyiğit hastanede tedaviye alınırken, olaydan sonra gözaltına alınan Serap Ö. tutuklandı.

17 AY TUTUKLU KALDI

17 ay tutuklu kalan Serap Ö., 2011 yılında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tahliye edildi. Aynı yıl davası sonuçlanan Serap Ö. meşru müdafa, tahrik indirimleriyle birlikte 2 yıl 11 ay hapse mahkum edildi. Karşı tarafın temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay, indirimleri fazla bularak cezanın artırılmasını istedi.

Davaya yeniden bakan yerel mahkemede önceki günkü duruşmada ifade veren Kenan Özyiğit, bu süre içinde boşandığı eşinden şikayetçi olduğunu yineledi. Serap Ö.'nün avukatı Mehmet Ali Yıldırım ise olayın tamamen meşru müdafa olduğunu belirterek, "Oğluna ve kendisine bıçaklı saldırıyı savuşturmak amacıyla yapılan eylemdir. Odanın kapısının kırık, yatak odasının darmadağın ve cam sehpanın kırık olduğu tespit edilmiştir. Bu da o gece yaşanan dehşetin göstergesidir" dedi.

BU KEZ 6 YIL 3 AY

Mahkeme kısa aranın ardından Yargıtay'ın bozma kararına uyarak, Serap Ö.'yü yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme heyeti, fiilin teşebbüs aşamasında kalması, sanığın bu suçu tahrik altında işlemesi ve mağdurun olayın meydana gelmesindeki etkisini dikkate alarak, Serap Ö.'yü 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti. Serap Ö., kararı temyiz edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber