İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlerin ve polislerin ek göstergesi 3600 olabilir mi?

Kaynak : SGK Rehberi
Haber Giriş : 17 Nisan 2014 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlerin ve polislerin ek göstergesi 3600 olabilir mi?

Ek göstergeler arttırılmalı diyerek memurları pür dikkat bir hale getirebilirsiniz ve yazdığınız yazı da çok okunur. Çünkü, ek gösterge artışının muhatabı sadece çalışanlar değil aynı zamanda emekliler ve dul yetimleridir. 5510 sayılı Kanun öncesinde (15.10.2008 tarihinden önce) ek gösterge emekli maaşının önemli bir unsuruydu. Ancak, 5510 sayılı Kanun sonrasında ek gösterge emekli maaşını eskiden olduğu gibi arttırmıyor.

Basına yansıyan haberlere göre polislerin ve öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olması talep ediliyor ve birileri de bu durumu sürekli haberleştiriyor. Hesaplamalar da 3600 ek gösterge üzerinden yapılınca ortaya çıkan emekli maaş artışı ve ikramiye farkı da ister istemez ümitleri yeşertiyor. Öncelikle niyetin halis olduğunu ifade etmek istiyorum.

Hatırlanacağı üzere bazı basın organlarında öğretmenlerin ek göstergelerinin 3000'den 3600'e çıkarılacağına dair haberler üzerine konuyu köşemize taşımış ve bu işin olup olamayacağını analiz etmiştik.

Yine bir milletvekili tarafından hazırlanan Kanun taslağına dayanan bu tür haberlerin umut tacirliği ve haber avcılığından öteye geçmeyeceğini ifade etmiştik. Aşağıda bu konunun zannedildiği kadar basit olmadığını ve yapılması halinde de yüzbinlerce insan adına sevineceğimizi açıklamaya çalışacağız.

Polislerin ve öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olabilir mi?

1- 3600 ek gösterge çalışan polise ve öğretmene mali olarak ne getirir?

Haberler dikkatle incelendiğinde yapılan düzenlemenin memurlar arasındaki maaş dengesizliğini gidermeyeceği açıkça görülecektir. Çünkü, yapılacak ek gösterge iyileştirmesi çalışan polise brüt 108 TL ve öğretmene de sadece brüt 46 TL katkı sağlayacaktır. Emekli kesintisindeki artış dikkate alındığında ise maaşta eksilme dahi olabilecektir. Yazının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber