Görevden alınan 'Paralelciler' ve destekçilerine 10 maddelik pratik bilgiler

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Nisan 2014 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Aralık darbe girişiminden sonra sayın Başbakan'ın görevi bırakmak zorunda kalacağına hakkalyakin inananların hevesleri 30 Mart seçimleriyle birlikte kursaklarında kaldı. Bu süreçte birkaç istisna dışında Başbakan'ın yalnız kaldığını bilmeyen olmadığı gibi sayın Gökçek gibi yaptığını halisane tevbe istiğfarla itiraf eden de şu ana kadar çıkmadı.

Ancak, kimin ne yaptığı ve ne yapmaya çalışmadığı gün gibi aşikar olmuştur. 30 Mart seçimlerinden sonra bazı bakanlıklarda zoraki de olsa görevden almalar hızlandırılmak zorunda kalınmıştır. Bu yazımızda zoraki görevden almaları başlatanlara faydalı olacağını düşündüğümüz bazı pratik bilgiler vereceğiz.

1- Görevden alacağınız bürokratların ellerinizde istifa dilekçeleri olsa dahi bunları sakın işleme koymayın. İşleme koyarsanız yıllarca kardeşane çalıştığınız ve birçok sırrınıza vakıf olan kişiler mağdur olabilirler. Malum, göreve atama yapılırken üst düzey bürokratlardan genellikle peşinen istifa dilekçesi alınır.

2- Görevden almalarda mutlaka bu kişilerle çalışmak istediğinizi ama talimatın Başbakandan geldiği için yapacağınız bir şey olmadığını söyleyin. Yani kötü adam olarak mutlaka Başbakanı gösterin. Ne diye siz kötü adam olasınız. Zaten, paralel yapının hedefinde sadece Başbakan var. Ne diye bir de siz kötü adam olasınız.

3- Görevden aldığınız kişiler sizin için vazgeçilmez nitelikteyse mutlaka dava açtırın. Hiç çekinmesinler. Ha bu arada görevden aldığınız kişilerin kadrolarını boş bulundurun. Niçin boş tuttuğunuz sorulacak olursa nitelikli eleman bulamadığınızı söylersiniz.

4- Davayı kazanınca da boş tuttuğunuz yerlere tekrar atarsınız ve yargı kararı bahanesine sığınırsınız. Böylece, 2577 sayılı Kanunun 28 inci maddesinde yapılan değişiklik sizin imdadınıza yetişir. Ola ki doldurmak zorunda olursanız ilgilileri uygun bir kadroya atar ve aktif olarak çalıştırırsınız. Sakın ola ki onları küstürecek işler yapmayın.

5- Görevden aldığınız ve görevden alındığı için dava açanlar hakkında kusurları olsa dahi sakın ola ki soruşturma açtırmayın. Alimallah sonra bütün sırlarınızı ifşa ederler.

6- Daha önce görevden alınan milli görüş kökenliler hakkında yapıldığı gibi bunlar hakkında da soruşturma açar ve sıkıntıya sokarsanız, onlar da sizi yıpratırlar. Ne gerek var, durduk yerde sıkıntıya düşmeye. Davayı kazanırlarsa kazansınlar, zaten davaları takip edecek abileri olduğu için kısa sürede de yürütmeyi durdurma kararı alırlar, siz de mahkeme kararı gereğince göreve başlatırsınız. Zaten gönüllü olarak onları görevden almadığınız için suçu Başbakanın üzerine atarsınız olur biter.

7- Görevden aldıklarınızdan yüksek ek göstergeden faydalanmasına çok az bir süre kalanlar için izin ve rapor kullandırarak altı aylık süreyi tamamlattırabilirsiniz. Nitekim İnsanlık bunu gerektirir. Bunca süre acı ve tatlı birçok anınız geçmiştir. Malum ek göstergeden faydalanmak için en az altı ay çalışma zorunluluğu, makam tazminatından faydalanmak için de 2 yıl çalışma zorunluluğu bulunmaktadır.

Ahmet Ünlü'nün yazısının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber