Ombudsmandan 11 yeni karar

Kamu Denetçiliği Kurumu, 11 yeni başvuruya dair kararını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Nisan 2014 15:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ombudsmandan 11 yeni karar

Kamu Denetçiliği Kurumu, 11 yeni başvuruya dair kararını açıkladı. Kararlar genel olarak sosyal güvenlik konularını kapsamaktadır.

Aşağıdaki linklere tıklayarak söz konusu kararlara ulaşabilirsiniz.


İsteğe Bağlı Sigortalılık Borcunun Kapatılması

2008 yılına ait isteğe bağlı sigortalılığının son ödeme tarihi geçerli olacak şekilde geriye dönük olarak kapatılması veya
yalnızca ana para borcunu ödeyebilme hakkının verilmesi talebi.


İzin Ücreti ve Kıdem Tazminatının Ödenmesi

İzin ücreti ve kıdem tazminatının tarafına ödenmesi talebini içeriyor.


Sosyal Güvenlik Destek Primi

Emekli Sandığı'ndan emekli olduktan sonra biçerdöver işletmeciliği yapan şikayetçiden bu faaliyet nedeniyle yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintilerinin sadece ticari faaliyette bulunulan dönemler için alınması, vergi kaydı bulunmakla birlikte ticari faaliyetin ve matrahın bulunmadığı dönemler için kesinti yapılmaması talep ediliyor.


Emekli Keseneğinin Devlet Tarafından Ödenmesi

Devlet memurluğundan çıkarma cezası alması sonucunda memuriyetle ilişiği kesilen, ancak 5525 sayılı Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun hükümlerinden yararlanarak tekrar göreve başlayan şikayetçi tarafından; 5525 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih ile yeniden atanmak için başvuru yaptığı tarih arasındaki süreye ilişkin emekli keseneğinin Kurumu tarafından ödenmesi talep ediliyor


Komisyon Bedelinin İadesi Talebi

48 ay vadeli tüketici kredisi ile ilgili olarak tahsil edilen komisyon bedelinin ve hayat sigortası bedelinin tarafına iadesi talep ediliyor.


Eksik Bağlanan Emeklilik Maaşı

Şikayetçinin emeklilik tarihi itibariyle eksik bağlandığını iddia ettiği emeklilik maaşı ile emekli ikramiyesinin, yasal faiziyle birlikte tarafına ödenmesine yönelik.


Damga Vergisi İadesi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan "Kara Havacılık Komutanlığı Koruma Hangarları İnşaatı" ihalesini kazanarak inşaat işine başlayan şikayetçi şirket tarafından, idarenin işi yapmaktan vazgeçmesi üzerine sulhen tasfiye sözleşmesi imzalanması nedeniyle, ihale kararı için ödediği damga vergisinin iadesi talep ediliyor.


Emeklilik Maaşı Kesintisi

Merhum eşinden dolayı aldığı emekli maaşından evlilik ikramiyesi sebebiyle yersiz olarak kesinti yapıldığı ve bu kesintilerin iadesi talebi.


Vazife Malülü Ek Ödemesi

Şikayetçinin, vazife malulü olduğu tarihten itibaren tarafına ödenmeyen Ek Ödemenin (Tütün İkramiyesi) yasal faizi ile birlikte ödenmesine yönelik.


Hisse Senedi Hak Kaybı

Şikayetçinin sahibi olduğu hissesenetlerinin 31.12.2012 tarihine kadar teslim edilmemesinden kaynaklanan hak kayıplarının tazmin edilmesine karar verilmesi isteniyor.


Mühendislik Tamamlama Programı

YÖK'ün Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programı kapsamında belirlenen müfredatın üniversite tarafından %30 oranında değiştirilerek %50 oranın da artırılması kararının hukuka uygun olmadığı belirtilerek müfredat programının hukuka uygun olarak yeniden düzenlenmesi; Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde zorunlu tutulan bazı dersleri daha önce Teknik Eğitim Fakülte sinde okurken aldıkları için söz konusu derslerden muaf tutulma; farklı sınıflarla aldıkları bazı derslerin aynı saatlere denk gelmesi dolayısıyla ders saatleri için çözüm üretilmesi, talepleri hakkında.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber