İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Müdür yetkili öğretmen nedir, nasıl görevlendirilir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Temmuz 2014 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müdür yetkili öğretmen nedir, nasıl görevlendirilir?

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Müdür Yetkili Öğretmen" başlıklı 63. maddesindeki; "Bağımsız müdürlüğü bulunmayan ilkokullarda sınıf öğretmenlerinden biri müdür yetkili öğretmen olarak görevlendirilir. Müdür yetkili öğretmen, müdürün görev, yetki ve sorumluluklarını üstlenir." hükümlerine,

10.06.2014 Tarihli ve 29026 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik "Müdür yetkili öğretmenliğe görevlendirme" başlıklı 26. maddesindeki; "(1) Müdür norm kadrosu bulunmayan eğitim kurumlarında görev yapmak üzere, o eğitim kurumunda görevli öğretmenler arasından, öğretmenlik görevi yanında yönetim hizmetlerini de yürütmek üzere, il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından müdür yetkili öğretmen görevlendirilir." hükümlerine göre öğretmenlerden biri Müdür Yetkili öğretmen olarak görevlendirilmektedir.

Bu hükümlere göre Müdür Yetkili öğretmen; müdürün görev, yetki ve sorumluluklarını üstlenmektedir.

Müdür Yetkili öğretmen; 18.06.2014 Tarihli ve 29034 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin "Tanımlar" başlıklı 5. maddesindeki; "(5) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan eğitim kurumlarının müdür yetkili öğretmenleri, o eğitim kurumundaki öğretmenler için belirlenen norm kadro içinde değerlendirilir." hükümlerine göre öğretmenler için belirlenen norm kadro içinde değerlendirilmektedir.

Müdür norm kadrosu nasıl belirlenir?

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber