19/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2006 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 15.00'te Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ve Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tanvır M. Ahmed ile beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Türk Telekom'un en başarılı lise-1 ve lise-2. sınıf öğrencilerine son "sürat teknoloji paketi" hediye törenine katılacak. Erdoğan, saat 11.00'de başlayacak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. Saat 18.00'de İtalya'nın AB İşleri ve Uluslararası Ticaretten Sorumlu Bakanı Emma Bonino'yu kabul edecek olan Erdoğan, saat 19.00'da ise partisinin MYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Ankara'da saat 09.30'da, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı karne dağıtım törenine ve ortaöğretim kurumları birincilerine bilgisayar sertifikası dağıtımı sebebiyle düzenlenecek etkinliğe katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, saat 14.00'te, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız'ı kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Ankara'da saat 10.00'da, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tanvır M. Ahmed ile görüşecek.
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 10.00'da Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine, belediyenin yaptığı ve yapımı devam eden projeleri gezdirecek.
- TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara'da saat 12.30'da, İtalya Uluslararası Ticaret ve Avrupa Politikalarından Sorumlu Bakanı Emma Bonino ile görüşecek.
- TBMM ve UNICEF işbirliğinde gerçekleştirilen 2. Çocuk Koruma Çalıştayı, Ankara'da saat 09.00'da başlayacak.
- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulu, Ankara'da saat 11.00'de toplanacak.
- Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, saat 12.00'de, 'İyi Laboratuar Uygulamaları Projesi Başlangıç Toplantısı' düzenleyecek.
- Ankara Tabip Odası tarafından saat 11.30'da, Kırım Kongo Hemorojik Ateşi ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 09.30'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Milletlerarası Kamu ve Kooperatif Araştırma Merkezi'nin Genel Kurul Toplantısı'na katılacak. Saat 11.30'da Saraçhane'deki makamında, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Laurens Jan Brinkhorst ile görüşecek olan Topbaş, saat 13.00'te de Saraçhane'deki makamında, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve Genel Sekreter Mustafa Kumlu ile biraraya gelecek.
- Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayacak olan Görme Engelliler İnternet Kütüphanesi'nin açılışı için saat 11.00'de Boğaziçi Üniversitesi Büyük Toplantı Salonu'nda tören düzenlenecek.
- Ceyhun Yılmaz'ın, geliri Türk Böbrek Vakfı'na bağışlanacak olan 'İkinci El Yalnızlık' adlı kitabının tanıtım kokteyli, saat 14.00'te Türk Böbrek Vakfı'nda gerçekleştirilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
----------------------------
Akçansa Çanakkale Fabrikası'nda temel atma töreni
- Akçansa Çanakkale Fabrikası İkinci Üretim Hattı Temel Atma Töreni, Güler Sabancı'nın da katılımıyla saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

"Eğitim ve Sürdürülebilir Büyüme" konulu rapor
- Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Ekonomik Araştırmalar Komisyonu'nun faaliyetleri çerçevesinde hazırlanan "Eğitim ve Sürdürülebilir Büyüme: Türkiye Deneyimi, Riskler ve Fırsatlar" raporunu saat 09.00'da Swissotel'de düzenlenecek toplantı ile açıklayacak. Toplantının açılış konuşması, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı tarafından gerçekleştirilecek.

"Futbol ve Kurumsal Yönetim" konulu panel
- Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen "Futbol ve Kurumsal Yönetim" panelinde FIFA ve UEFA'nın 2008-2009 sezonunda uygulamaya alacağı Kulüp Lisans Kriterleri, başarılı yönetim modelleri ve alınması gereken önlemler tartışılacak. Panel, saat 17.00'de Garanti Bankası Genel Müdürlüğü binası toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Panele, TKYD Başkanı Av. Ümit Hergüner, Futbol Federasyonu eski Başkanı Levent Bıçakcı, TKYD Bşk. Yrd. ve Fortis Bank Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, Fenerbahçe Spor Klubü CEO'su (Marmaris Martı Otel İşletmeleri Genel Koordinatörü) Levent Ersalman ve Galatasaray Spor Klubü Genel Sekreteri Sinan Kalkapçıoğlu katılacak.

Arı Hareketi, Hollanda Ekonomi Bakanı'nı ağırlıyor
- Arı Hareketi, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Laurens Jan Brinkhorst'u ağırlıyor. Brinkhorst, saat 14.45'te Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleştirilecek "Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri: Üyeliği Doğru" başlıklı panelde konuşacak.

Başarılı öğrencilere "son sürat teknoloji paketi"
- Türk Telekom, Türkiye genelinde orta öğretim (özel okullar hariç) 1. ve 2. sınıf öğrencilerinden en başarılı öğrenciye karne hediyesi olarak "son sürat teknoloji paketi" veriyor. İstanbul'daki başarılı öğrencilerin hediye sertifikaları saat 16.00'da Yenibosna'daki Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde törenle verilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------
İKÖ Dışişleri Bakanları Toplantısı
- İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) 33. Dışişleri Bakanları Toplantısı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Gülistan Sarayı'nda başlayacak.

Katalan oylamasının yankılar'mu ve Kooperatif Araştırma Merkezi'nin Genel Kurul Toplantısı'naı
- İspanya'da Katalan bölgesinin bağımsızlığı için gerçekleştirilen referandumun yankıları sürüyor.

BM İnsan Hakları Komisyonu'nun ilk oturumu
- Yeni göreve gelen Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu'nun ilk oturumu, yaklaşık 100 delege ve BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın katılımıyla Cenova'da gerçekleştirilecek.

2006 Dünya Kupası
- Almanya'da gerçekleştirilen 2006 Dünya Futbol Kupası, Togo-İsviçre, Suudi Arabistan-Ukrayna ve İspanya-Tunus müsabakalarıyla devam edecek.

UNEP'in Akdeniz raporu
- Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), Akdeniz'e özgü ekosistemle ilgili raporunu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da açıklayacak.

Jung-Kaariainen görüşmesi
- Finlandiya Savunma Bakanı Seppo Kaariainen, Alman meslektaşı Franz Josef Jung ile Berlin'de biraraya gelecek.

Slovakya seçimlerinin ardından
- Slovakya Devlet Başkanı Ivan Gasparovic, geçen hafta gerçekleştirilen seçimlerde parlamentoda en fazla sandalye elde eden partinin başkanı ile biraraya gelecek.

Lagarde'nin Danimarka temasları
- Fransa Dış Ticaret Bakanı Christine Lagarde, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da temaslarda bulunacak.

Sivil amaçlı uranyum zenginleştirme çalışmaları
- Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Stoere ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Muhammed El Baradey, Oslo'da 2 gün sürecek, sivil uranyum zenginleştirme çalışmaları ile ilgili uluslararası sempozyumun açılışını yapacak.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------
- 2006 Dünya Kupası'nda G Grubu'nda Dortmund'da Togo-İsviçre, H Grubu'nda ise Stutgart'ta İspanya-Tunus, Hamburg'da Suudi Arabistan-Ukrayna karşılaşmaları oynanacak.
- Beşiktaş, Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Baki Mercimek ile saat 12.30'da BJK Nevzat Demir Tesisleri Basın Merkezi'nde sözleşme imzalayacak.
- Fenerbahçe Kulübü Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, kulüp binasında gerçekleştirilecek.
- Kayseri Erciyesspor, anlaşmaya vardığı Mehmet Eren ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak.
- Ümit Milli Bayan Basketbol Takımı, Uluslararası Pravetz Turnuvası'na katılmak üzere Bulgaristan'a gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber