Diyarbakır Valisi'nden kayıp çocuk iddiasına yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2006 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Diyarbakır'da 34 çocuğun kayıp olduğu iddiasıyla ilgili, ''Kaybolan çocuk yokki bulunan çocuk olsun'' dedi.

Vali Ala, Diyarbakır'daki bir açılış töreninde gazetecilerin çocuk yuvası ve yetiştirme yurdundaki 34 çocuğun kaybolduğu ve bunlardan bulunan olup olmadığı yönündeki soruları üzerine, yapılan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Diyarbakır'da böyle bir sorunun olmadığını, bunun hassas bir konu olduğunu ve sürekli buradan haber yapmak isteyenlerin olabileceğini belirten Vali Ala, ''Tamam bir diyeceğim yok, ama bu yanlış bir şey. Çocuklar üzerinden böyle acımasızca bir iletişim kurmak çok doğru değil'' diye konuştu.

Olmayan bir şeyi ispat etmenin çok zor olduğunu kaydeden Vali Ala, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında bu tür sorunlar yaşanmaması için, hem kendilerinin, hem hükümetin ve hem de bakanlığın özel komiteler kurarak, çalışmaların en güzel şekilde hizmete dönüşmesi için çaba sarf ettiğini vurguladı.

Vali Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bunlar olamaz mı, olursa gereğini yaparsınız. Ama olmaması için önlem alıyoruz. Böyle bir şey olsa biz gereğini yapar hemen önlem alırız. 'Geçmişe yönelik hatalar varsa giderilsin' diye çalışma yapıyoruz. Kaç aydır böyle. Zaten ortaya çıkan spekülasyonların nedeni de daha çalışmalarımız sonuçlanmadan bunların medyaya yansıtılmasıdır. Bunların gündeme gelme aracı olarak kullanılmasıdır. Çok üzülüyorum. Biz işimizi yapmaya, çocuklarımıza daha güzel bir hizmet sunmaya çalışıyoruz. Sorunlar olmaz mı, elbette olur. Sorunları çocukları rencide etmeden, geleceklerine ait kalıcı sorun üretmeden çözmeye çalışıyoruz.

Kaybolan çocuk yokki bulunan çocuk olsun. Kayıtta gözükmüyor. Detaylı bir çalışma yapılsa kaybolan çocuk olmadığı görülecek. Kaybolmamışki bulunsun. Şu anda da gitseniz ailesinin yanına verilen çocuk vardır. 3 gün sonra geri gelecektir.''

Vali Ala, çocuklardan birinin konsomatris olarak bir birahanede çalışırken bulunduğu yönündeki sorusu üzerine de ''Bu akla ziyan bir şey. 18 yaşından küçük çocukların böyle yerlerde çalıştırılması mümkün değil. Girmişse alınır götürülür. Eğer 18 yaşından büyükse de çocuk değildir. Olmayan bir şey üzerinde konuşuyoruz'' şeklinde yanıt verdi.

Bu arada, Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da bazı basın ve yayın kuruluşlarının internet sayfalarında ''kayıp kız çocuğu konsomatrislik yaparken bulundu'' şeklinde haberlerin yer aldığı belirtilerek, ''Bu konudaki haberler tamamen gerçek dışıdır'' denildi.

Açıklamada, ayrıca, Sosyal Hizmetler Yurdu'na kayıtlı K.Y. kısaltılmış adıyla bir çocuğun bulunmadığı da kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber