Bakan Çelik: ÖSS sistemi liseleri felç ediyor

Haber Giriş : 20 Haziran 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sisteminin liseleri felç ettiğini belirterek, ?ÖSS adil bir sistem değil. Öğrencileri strese sokuyor. Bununla ilgili yasal düzenlemeleri yaptık, ancak Cumhurbaşkanı'ndan döndü? dedi. Bakan Çelik, elektriğin gittiği her yere internet götüreceklerini, bunun için de Güney Kore'yle anlaşma yapmak üzere olduklarını söyledi.

Partisinin İl Kongresi'ne katılmak üzere bugün Bartın'a gelen Milli Eğitim Bakanı Çelik, Bartın Valiliği önünde, Vali İsa Küçük, DSP'li Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Çelik'e, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri çiçek verdi. Bu sırada aynı okuldan bir öğrenci Bakan Çelik'e, ?Bakan amca. Siz bana uğurlu geldiniz. İki dişim çıktı? dedi. Bakan Çelik de öğrenciyi yanaklarından öptü.

Bartın Valisi İsa Küçük'ü makamında ziyaret eden Bakan Çelik, kentin sorunları hakkında bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Güney Kore ile internet bağlantısı üzerinde yeni bir anlaşma yapmak üzere olduklarını söyledi. Elektrik olan her yere internetin gideceğini belirten Çelik, şöyle dedi:

?Eğitim kalitesinin arttırılması için bir takım önlemleri hayata geçireceğiz. Fiziki alt yapı olarak ciddi eksikliklerimiz bulunmuyor. Duble- up ve way- max dediğimiz bir teknoloji var. Mevcut teknolojinin dışında Güney Koreliler ile görüşmeler yapıyoruz. Elektrik kablosunun gittiği her yere internet götürme çabası içindeyiz. 2006- 2007 eğitim öğretim yılında tüm okullarımızda internet olacak. Yaz mevsimini çok iyi değerlendirerek eksik yönlerin de giderilmesini sağlayacağız? dedi.

Çelik, ilk ve ortaokulların birleştirilmesiyle küçük öğrencilerle büyük öğrencilerin aynı ortamı paylaşmakta sıkıntı yaşamasının ardından bir genelge yayınladıklarını belirterek, 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıfların öğleden sonra 5, 6 ve 7. sınıfların da sabah okula gelmelerini sağlayacaklarını ifade etti.

ÖSS LİSELERİ FELÇ EDİYOR

ÖSS'nin değişmemesi durumunda liselerin felç olacağını belirten Çelik bu konuda şunları söyledi:

?ÖSS ile ilgili fikirlerimi daha önce de söyledim. ÖSS adil bir sistem değil. Çocuklarımızı strese sokuyor. Bu sistemin mutlaka değişmesi gerekir. ÖSS'nin değişmemesi halinde liseler düzene girmeyecektir. ÖSS sistemi liseleri felç etmektedir. Bununla ilgili olarak yasal düzenlemeler yaptık. Cumhurbaşkanı'ndan geri döndü, sonra TBMM'de ikinci kez görüşmedik. Bunun YÖK ayağı var, değişik ayakları var. Ortak akılla bu konu birgün mutlaka çözülecektir.?

Bakan Çelik, daha önce açılışını yaptığı Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerini kabul etti. Bakan Çelik, ?Karnelerinizi getirdiniz mi?? diye sorduğu öğrencilerden ?Getirmedik? cevabını alınca, ?O zaman size para yok? diye espri yaptı.

Çelik daha sonra Bartın Sosyal Tesisleri'nde yapılan AKP Bartın İl Kongresi'ne katıldı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber