Memurun 'tatil dönüşü sendromu' hata gerekçesi sayıldı

Haber Giriş : 21 Haziran 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UZUN bir çalışma döneminin ardından yapılan keyif tatil sonrasında işe dönüş çalışanlar için sıkıntı yaratabiliyor. Uzmanların 'tatil sonrası sendromu'na bağladığı bu durum resmi raporlara da yansıdı. Raporun hazırlanmasına neden olan süreç şöyle gelişti:

Türk Telekom A.Ş.'nin Samsun İl Müdürlüğü'nde görevli H.G. adlı memur, 5 yıl önce bir firmadan 751 bin 675 YTL'lik eksik tahsilat yaptı. Rutin kontrollerde hatayı fark edilmesi üzerine soruşturma açıldı. Soruşturmayı yürüten müfettiş raporunda şöyle dedi:

'Olayda H.G.'nin herhangi bir kasti davranışının bulunmadığı, eksik tahsilatın hatalı ve dikkatsiz davranılmasından ileri geldiği, adı geçenin işlemi tatil dönüşünde gerçekleştirdiği, bu nedenle idari, cezai ve mali tedbir uygulamasına gerek görülmediği kanaatine ulaşılmıştır. İkaz edilmesi uygundur.'

Konu TBMM KİT Komisyonu'nda da gündeme geldi. KİT Komisyonu, raporu yeterli bulmayarak, konunun Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca incelenmesini istedi. Ancak olayın üzerinden beş yıl geçtiği için konunun zaman aşımına uğradığı belirtildi. Aynı incelemeyi yapan Ulaştırma Bakanlığı raporunda da, yapılacak cezai bir işlem olmadığı belirtildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber