Öğretmenlerin alan değişikliği için başvuruları bugün başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2006 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin alan değişikliği işlemleri için başvuruları internetten alınacak ve 26 Haziran 2006 tarihinde mesai bitiminde sonlandırılacak. Öğretmenlerin başvurularda dikkat etmeleri gereken ön önemli nokta, formlarını İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne onaylatmaları halinde başvuruları geçerlilik kazanacak. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, alan değişikliği yapacak olan öğretmenlerin başvuru yapmadan önce Bakanlık İLSİS Özlük Modülü'nde kişilerin bilgilerini kontrol etmelerini, gerekirse güncellenmesini sağlamalarını istedi. Genel Müdür Kaya, aksi halde adayların başvuru onay işleminden sonra form üzerindeki bilgilerde değişiklik yapılmayacağını, yaşanacak mağduriyete dikkat çekip uyardı.

Alan değişikliği başvurusuna, öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış ve öğrenim durumu bakımından Talim Terbiye Kurulu'nun 119 sayılı kararda belirtilen "atanacağı alana kaynak olarak gösterilen yükseköğretim programlarından mezun olmak" şartı aranacak. Alan değişikliği için başvuruda bulunacak öğretmenler, başvuru formlarına eğitim kurumları arasından bulundukları il içinden en fazla 10 eğitim kurumu tercihinde bulunabilecek.

Fizik-kimya-biyoloji, tarih-coğrafya, İHL Meslek Dersleri ve matematik öğretmeni olup, ilköğretim okullarında Fen Bilgisi-Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlköğretim Matematik derslerini aylık karşılığı okutmakla yükümlü olanlar, bu derslerin öğretmenliklerine alan değişikliği başvurusunda bulunabilecekler.

3 yıllık Eğitim Enstitüsü mezunu olup, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve matematik alanlarında Bakanlıkça atanmış olanlar, fen bilgisi, sosyal bilgiler ile ilköğretim matematik alanlarında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına alan değişikliği isteğinde bulunabilecekler. Sınıf öğretmeni olup, Özel Eğitim Rehberlik ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Zihinsel Engelliler alanında hizmet içi eğitim kursuna katılıp kurs programını başarıyla tamamlayan öğretmenlerden bu genel müdürlüğün teklifiyle Bakanlıkça Zihinsel Engelliler Sınıfı Öğretmenliği alanında görevlendirilmiş olanlar, halen görevli oldukları eğitim kurumlarına alan değişikliği isteğinde bulunabilecekler. 2 yıllık eğitim enstitüsü ve eğitim yüksek okulu mezunu sınıf öğretmenlerinden lisans tamamlayanların ve yüksek lisans, doktora öğrenimine bağlı olarak alan değişikliği isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek. Başvurular, hizmet puan üstünlüğüne göre değerlendirilecek. Öğretmenlerin hizmet puanla hizmet sürelerinin hesaplanmasında 30.06.2006 tarihi esas olarak alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber