Microsoft'tan Fatsalı öğrenciye destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 yılında Sabancı Üniversitesi'nde Microsoft'un ve Batı Koleji'nin düzenlediği 'Web Tasarım Dalı'nda Türkiye finallerine kalan Fatsalı lise öğrencisi Tuğrul Uğurlu'ya, Microsoft'tan destek geldi. Fatsalı öğrenciye ulaşan Microsoft Türkiye Sosyal Sorumluluk Projesi Müdürü Şeniz Ciritçi, Uğurlu'nun Junior Yaz Okulu'na katılmasını sağladı.

Kurs sırasında konuyla ilgili açıklama yapan Ciritçi, "Genellikle yaz aylarında Microsoft Junior Yaz Okulu düzenliyor. Öğrenciler buralarda projelerini geliştiriyor.

Microsoft'tan yazılım eğitimi alıyorlar. Biz Tuğrul'u, gazetede çıkan haberle gördük ve buradaki kursumuza davet ettik. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen arkadaşlarıyla bu kursa katılarak kendisini geliştirecek" dedi. Çok mutlu olduğunu belirten Tuğrul Uğurlu ise, "Ben Ordu'dayken bazı çalışmalar yapıyordum. Maddi durumum yeterli değildi. Sabancı Üniversitesi ve Microsoft'un düzenlediği yarışmada web tasarımı dalında finallere kaldım ancak, dereceye giremedim. Gazetede çıkan haberin ardından Microsoft beni davet etti. Bu yıl yazılım konusunda kurs almaya başladım. Benim kafamda tasarladığım bilgisayar eğitimi portalı bir projem var. Buradaki eğitimden sonra gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Benim durumumda olan diğer arkadaşlar da bu tür yarışmalara katılsınlar. Bu tür kurs ve yarışmalar kendi gelecekleri için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber