Emniyet Müdürü: Silah ihtiyacı olana satılmalı

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırıkkale Emniyet Müdürü Salim Akça, MKE Kurumun taksitli silah satışını değerlendirirken, silahın ihtiyaç olması halinde alınmasını, aksi halde zevk için alınmamasını istedi

Akça, düğünlerde sıkılan ve 50- 100 YTL'yi bulan mermi parası yerine çeyrek altın alınıp, gelin ve damada takılmasının daha iyi olacağını söyledi. Kırıkkale'de 2003-2005 yılları arasında can güvenli nedeniyle 11 kişiye silah ruhsatı verildiğini belirten Akca, ?Türkiye genelinde ruhsatlı silah sayısında Kırıkkale'nin yeri çok iyidir. Son aylarda silah atılan düğünlerde damat ve ailesini karakola alıyoruz. Şeref olsun diye silah sıkmak doğru değildir. Silah atma merakını gidermek isteyenlere Polis Atış Poligonu'nu açarız. Bize gelip başvursunlar, onlara bu hizmeti verebiliriz? diye konuştu.

Yedi milyon silahlı aramızda dolaşıyor

İngiliz yayın kurumu BBC, Türkiye'de halkın elinde 7 milyon silah bulunduğunu, bunların sadece bir milyonunun ruhsatlı olduğunu öne sürdü. Türkiye'de yankı bulan son olayları yansıtan BBC, kısa bir süre önce 6 yaşındaki bir çocuğun beş yaşındaki kız kardeşini öldürdüğünü anımsattı. BBC, dokuz yaşındaki bir çocuğun da bir düğün sırasında havaya sıkılan kurşunla bacağından yaralandığını kaydetti.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber