Sınav görevi ücretleri Muhasebatı bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Şubat 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınav görevi ücretleri Muhasebatı bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığınca hafta sonu yapılan merkezi sınavlarda görev alanlara ödenecek sınav ücretleri ödemeleri nasıl yapılacak?

03.02.2016 tarihli Personel Ödemeleri İle İlgili 3 sıra nolu KBS duyurusunun 6.maddesinde; "6- KBS Ek Ders Modülüne Merkezi Sınav Ücreti Ödeme Tipinin Eklenmesi KBS Ek Ders Modülüne ödeme tipi olarak Merkezi Sınav Ücreti ödemesi eklenmiştir. Bu ödemenin hesaplanabilmesi için, Bilgi Girişi sayfasının üst tarafında bulunan "Ek Ders Dışı Ödemeler" butonuna tıklandıktan sonra açılan "Merkezi Sınav Ödemesi" formunda bulunan "Veri Ekle" butonuna tıklanmalı ve personelin TC Kimlik No, Ad-Soyad seçilip, Kaydet butonuna basılmalıdır." açıklamaları bulunmaktadır.

Bu açıklamalara göre MEB tarafından yapılan merkezi sınavlarda görevli öğretmenlere, 2006/11350 sayılı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar üzerinden değil 2012/2723 sayılı Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar üzerinden yapılacak ödemeler ilgili birimlerce KBS sistemine girildikten sonra yapılacaktır. Fakat yarı yıl tatili nedeniyle okulların bu durumdan haberi olduğu kanaatinde değiliz. Ayrıca KBS sisteminde bu ödemenin hesaplanabilmesi için, Bilgi Girişi sayfasının üst tarafında bulunan "Ek Ders Dışı Ödemeler" butonu aktif değildir.

Bu buton ancak Mart ayı ek ders ödemelerinde aktif hale gelecektir. Ödemelerin bir an önce yapılabilmesi için KBS Ek Ders Modülü sisteminden Merkezi Sınav Ücreti Ödeme sisteminin çıkarılarak bağımsız bir ekran olması gerekmektedir. Yani KBS Ek Ders Modülü Bilgi Girişi sayfasının üst tarafında bulunan "Ek Ders Dışı Ödemeler" butonunu Ek ders modülü dışına çıkartılmalı ve her zaman aktif hale getirmelidir. Tabi hem Maliye hem de MEB'den bu konuda kamuoyu adına bir açıklama beklemek hakkımız olsa gerek

Ahmet KANDEMİR

Sınav görevi ücretleri ne zaman ödenecek? MEB sınav ücretlerini neden ödemiyor?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber