Negatif faizden kaçan Türk tahviline sığındı

Avrupa Merkez Bankası'nın bankalar için negatif faiz uygulaması yabancı yatırımcıların Türkiye tahvillerine olan ilgisini artırdı. Yabancıların pozisyonları 19 ayın en yüksek düzeyine yükseldi.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Mart 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Negatif faizden kaçan Türk tahviline sığındı

Yabancı yatırımcılar, gelişmekte olan Avrupa ülkeleri arasında en yüksek getiriyi sunan Türkiye tahvillerine koştu. Beklentilerin aksine enflasyonun gerilemesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) geçtiğimiz hafta açıkladığı teşviklerin ardından Merkez Bankası'nın verilerine göre, yabancı yatırımcılar Türkiye devlet tahvillerindeki pozisyonlarını Şubat ayında 19 ayın en hızlı seviyesinde yükseltti. Türkiye tahvillerindeki ralli o günden bu yana giderek derinleşti.

10 yıllık Türkiye tahvillerinin getirisi Mart'ta

38 baz puan düşerek Pazartesi günü yüzde 10.17 seviyesine geriledi. Credit Suisse ve Akbank, 10 yıl vadeli Türkiye tahvillerinde 50 baz puan daha düşüş olabileceğini düşünüyor. ECB'nin tahvil alım programını üçte biri oranında artırması ve mevduat faizini eksi yüzde 0.40'a düşürmesinin ardından Türkiye tahvil getirileri, ECB Başkanı Mario Draghi'nin negatif faizinden kaçmak isteyen yabancı yatırımcılar için cezbedici hale geldi. Türkiye tahvilleri, yurtiçi ve yurt dışı jeopolitik gelişmelerin kötüleşmesi nedeniyle 2015'te gelişmekte olan piyasalar arasında Peru'nun ardından en çok düşen tahviller oldu.

Societe Generale, güvenlik riskleri nedeniyle Türkiye tahvillerinde ihtiyatlı davranılması gerektiğini söyledi. Londra'da Credit Suisse gelişmekte olan piyasa stratejisti Nimrod Mevorach, "ECB teşvikleri Türkiye tahvillerinde son dönemde yaşanan ralliyi hızlandırabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber