Öğretmen Mehmet Ali Örkmez 6 yıldır kayıp

ESKİŞEHİR'in Mihalgazi İlçesi'nde 6 yıl önce ortadan kaybolan Fen ve Teknoloji öğretmeni 36 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez, halen bulunamadı. Eğitim Sen Şube Sekreteri Nazım Yılmaz, Örkmez'in akıbetinin aydınlatılmasını istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2016 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen Mehmet Ali Örkmez 6 yıldır kayıp

Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Mehmet Ali Örkmez, aynı okulun öğretmenleri Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir'le birlikte 15 Mart 2010 tarihinde akşam saatlerinde otomobille ilçeye bağlı Sakarıılıca Beldesi yakınlarına gitti. 5 öğretmen otomobil içerisinde bira içtikten sonra ilçe merkezine dönerken, araçlarının mıcıra kaptırmaları nedeniyle yolda kaza yaptı. Şarampole düşen otomobilde kazayı yara almadan atlatan öğretmenler aynı araçla ilçeye döndü.

Araçtaki öğretmenlerin ifadesine göre ilçeye geldiklerinde bekar olan öğretmen Mehmet Ali Örkmez otomobilden indi ve yürüyerek evine gideceğini söyledi.

Mehmet Ali Örkmez, ertesi gün okula gelmeyince arkadaşları evine gitti. Kapıyı kimsenin açmaması üzerine öğretmenler durumu polise bildirdi. Çilingirle kapısı açılan Örkmez'in evinde kimsenin olmadığı belirlendi. Örkmez'in, ilçe merkezinin ortasından geçen Sakarya Nehri'ne düşmüş olabileceği ihtimali üzerine Jandarma, polis ve AKUT ekipleri dalgıçlarla arama yaptı, ancak bulunamadı.

'MEHMET ALİ ÖRKMEZ'E NE OLDU?'

Eğitim Sen Şube Sekreteri Nazım Yılmaz, öğretmen Mehmet Ali Örkmez'in 6 yıldır bulunamadığını söyledi. Yılmaz yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"15 Mart 2010 tarihinde sendikamız üyesi Fen ve Teknoloji öğretmeni Mehmet Ali Örkmez, görev yapmakta olduğu Eskişehir'in Mihalgazi İlçesinde kayboldu. Yapılan arama ve yürütülen soruşturmalara rağmen aradan geçen 6 yılda hiçbir ilerleme sağlanamamıştır. Küçük bir ilçede herkesin bildiği, tanıdığı öğretmen Mehmet Ali'nin kaybolmasına ilişkin soruşturmada geçen bunca zamana karşın hiçbir ilerleme kaydedilmemesi 'soruşturmaların titizlikle yapılmadığı hatta ihmal olduğu' düşüncesini akla getirmektedir. Geçen 6 yıl içerisinde şehri yönetenler değişse de bizler sorularımızı yanıt alana kadar sormaya devam edeceğiz. Şimdi bir kez daha soruyoruz: Mehmet Ali Örkmez'e ne oldu? Mehmet Ali'nin kaybolması normal bir kayıp vakası olarak değerlendirilemez. Bir kamu görevlisinin görev yaptığı ilçede kaybolması ve 6 yıldır akıbetinden haber alınamaması bu şehrin yöneticileri için bir utanç kaynağıdır. Eğitim-Sen olarak arkadaşımızı asla unutmayacağız ve 'Kayıp Öğretmen' olarak kalmasına izin vermeyeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber