Öğretmeni öldüren zanlıya 12 yıl hapis isteniyor

Adapazarı ilçesinde eşiyle ilişki yaşadığını öne sürdüğü beden eğitimi öğretmenini tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2016 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmeni öldüren zanlıya 12 yıl hapis isteniyor

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü beden eğitimi öğretmenini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 12'nci duruşmasına tutuklu sanık Güven Şensoy, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Şensoy, daha önceki savunmalarını tekrarladığını belirterek, "İlave edeceğim başka bir husus yoktur. Öncelikli beraat kararı verilmesini istiyorum. Eğer suçlu görülürsem lehime olarak hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılması müessesinin uygulanmasını isterim" diye konuştu.

Sanık avukatı Tayfun Zeki de sanığın savunmasına iştirak ettiklerini ifade ederek, sair hususları mütalaadan sonra bildireceklerini kaydetti.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık hakkında "haksız tahrik indirimi" hükmünün uygulanmasını isteyerek 12 yıldan 18 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, avukatlara mütalaaya karşı savunma yapmak için süre vererek duruşmayı 29 Mart'a erteledi.

- Olay

Beden eğitimi öğretmeni Tuncay Kayalı, 18 Mart 2014'te Adapazarı ilçesi Korucuk Mahallesi'nde yaşayan Güven Şensoy tarafından eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla tabancayla öldürülmüştü. Daha sonra eşini tabancayla bacağından yaralayarak kaçan Şensoy, yakalanarak tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber