'Bütün örgütlere karşı mücadelemiz en kararlı şekilde devam edecek'

CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, son günlerde Türkiye'nin farklı terör örgütlerinin hedefi haline geldiğini belirterek "Adı PKK, DAİŞ veya başka şekillerde olan bu örgütlere karşı mücadelemiz en kararlı bir şekilde elbette devam edecek" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mart 2016 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bütün örgütlere karşı mücadelemiz en kararlı şekilde devam edecek'

"TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA ÖRGÜTLERİN BİR ARAYA GELDİĞİNİ SON HADİSELER GÖSTERDİ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Ankara ev sahipliğinde yapılan ve bu yıl ilk kez düzenlenen '2015 Avrupa İslamofobi Raporu'nun tanıtım paneline katıldı. Kalın, paneldeki konuşmasında, bugün Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet diledi. Ankara ve İstanbul'da yaşanan terör saldırılarına da değinen Kalın, "Bildiğiniz gibi son günlerde Türkiye, farklı terör örgütlerinin hedefi haline gelmiş durumda. Adı PKK, DAİŞ veya başka şekillerde olan bu örgütlere karşı mücadelemiz en kararlı bir şekilde elbette devam edecek. Fakat bugüne kadar bize bir şekilde terör örgütleri arasında hiyerarşi yapıp, 'Bunlar iyi teröristler, bunlar kötü teröristler' demeye çalışanların aslında Türkiye düşmanlığı ve terörizm söz konusu olduğunda bu örgütlerin nasıl bir araya geldiğini herhalde bu son yaşadığımız hadiseler açık bir şekilde göstermiştir diye düşünüyoruz. Ben gerek Ankara'da gerek İstanbul'da gerekse terör operasyonlarında hayatını kaybeden bütün şehitlerimize, vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

"NEVRUZ'U NEFRET ARACI HALİNE GETİRENLERE KARŞI..."

Sözcü Kalın, bugünün 21 Mart Dünya Nevruz Günü olduğunu da hatırlatarak Nevruz'un bir arada yaşama bayramı olduğunu vurguladı. Nefret aracı haline getirenlere karşı, Nevruz'un insanlık bayramı olduğunun altını çizmeye devam edeceklerini belirten Kalın, "Bugün aynı zamanda bildiğiniz gibi Nevruz, 21 Mart. Aslında Nevruz; barışın, bir arada yaşamanın, yeniden hayata kavuşmanın, hayat vermenin bayramıdır. Bu vesileyle de ben dünyadaki bütün Türklerin, Kürtlerin ve Nevruz'u kutlayan bütün halkların Nevruz'unu da bu vesileyle tebrik ediyorum. Nevruz'u bir husumet, kin, nefret aracı haline getirenlere karşı biz her zaman inatla, kararlılıkla Nevruz'un bir barış, bir arada yaşama, bir insanlık bayramı olduğunun altını çizmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"DİNİ IRKÇILIK SÖZ KONUSU"

İslamofobi üzerinden günümüzde bir anlamda dini ırkçılık olduğunu aktaran Kalın, "Artık İslamofobi dediğimiz şey, hangi kavramla ifade edersek edelim özünde bir ırkçılık türüdür ve Müslüman karşıtlığı, ırkçılık olarak da bunun bir sorun olarak kabul edilmesi ve üzerine de bu kararlılıkla gidilmesi gerekiyor. Peki neden İslamofobi diğer ırkçılık türleri gibi Avrupa ülkelerinde, ABD'de çok önemli bir gündem maddesi haline gelmiyor? Bugün artık bir anlamda dini ırkçılık söz konusu. Dinler arasında hiyerarşi yapan ve bütün bunları maalesef İslamofobi kavramı içerisinde bir araya getirildiğini görüyoruz. Müslümanlara karşı farklı yerlerde yapılan dini, etnik, kültürel ayrımcılığa baktığınız zaman bütün bu unsurların bu kavramın içinde olduğunu görüyoruz. O yüzden de bu sorunun artık bir ırkçılık meselesi olarak ortaya konması gerekiyor" dedi.

Bahar DEMİREL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber