Zorunlu hizmeti bitmeyen öğretmenler

Memur olarak çalışılan bölge "zorunlu hizmet bölgesi" olduğu halde bu öğretmenler yeni kurumlarında tekrardan zorunlu hizmete tabi tutulmaktalar.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 21 Mart 2016 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zorunlu hizmeti bitmeyen öğretmenler

Herkesin bildiği üzere 06.05.2010 yılındaki "Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nde "Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Süreleri" başlıklı Madde 27'nin (2) bendinde "Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra Bakanlık öğretmen kadrolarında göreve başlayanlar" denilerek o andaki tüm öğretmenlere zorunlu hizmet muafiyeti getirilmişti.

Her atama döneminde kamuda memur olarak çalışan Eğitim Fakültesi mezunlarına, sınırlı sayıda öğretmenliğe geçiş hakkı verilmektedir.

Memur olarak çalışılan bölge "zorunlu hizmet bölgesi" olduğu halde bu öğretmenler yeni kurumlarında tekrardan zorunlu hizmete tabi tutulmaktalar.

06.05.2010 tarihinden sonra memurluktan öğretmenliğe geçenlere, önceki kurumlarında öğretmenlik yapmış gibi düşünülerek haklı olarak hizmet puanları verilirken "Kurumlar arası Zorunlu Hizmet Mağduru" öğretmenler "af"tan faydalanamamışlardır. Puanları verilirken hangi kriterler göz önüne alındıysa, aynı kriterler göz önüne alınarak, memurken o bölgelerde çalıştıkları süreler de Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki ilçe bazlı zorunlu hizmetten sayılıp bu problem çözülebilir.

Kurumlar arası ilk atama ile öğretmen olup da gerçekten çok zor durumda olan, emekliliğine sadece birkaç yıl kalmış olmasına rağmen zorunlu hizmet bölgelerinde çalışan ve hala çalışmaya devam eden; sadece "öğretmen" olup bu ülkenin evlatlarına faydalı olmak için, eşinden ve çocuklarından ayrı kalmak zorunda kalan birçok öğretmenimizin varlığı ve çözüm bekliyor olmaları; meselenin teknik yönünün yanı sıra, hakkaniyet ve insaniyet yönü olarak da durmaktadır. Saygıdeğer Milli Eğitim Bakanımızın bu konuda ilgilerini ve yardımlarını bekliyoruz. Saygılarımızla. "Zorunlu Hizmet Mağduru Öğretmenler" adına C. A.-Bursa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber