Mart ayında 5 hafta nöbet ücreti ödenecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mart 2016 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mart ayında 5 hafta nöbet ücreti ödenecek

Bilindiği üzere bu yıl Mart ayında 5 hafta bulunmaktadır. Öğretmenlere de nöbet görevine bağlı olarak 5 hafta üzerinden 10 ek ders saati nöbet ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Fakat sitemize; Mart ayı 5. hafta nöbet ücretinin iptal edilerek sadece 4 hafta ücret ödenmesi için ek ders puantajlarının milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara geri iade edildiğine dair bilgiler gelmektedir.

Halbuki; 23 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2016 ve 2017 yılına ait düzenlemeleri içeren toplu sözleşme mutabakatı "İKİNCİ BÖLÜM-EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME" bölümü "Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti" başlıklı 22. maddesinde yer alan düzenleme; nöbet görevini fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere haftada 2 saat ek ders ücreti ödemesi yapılmasına yönelik düzenlemedir.

İşte o madde;

"Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti
MADDE 22- (1) Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir."

Bu maddeden nasıl oluyor da "Ayda 4 defa nöbet ücreti ödenir." hükmü çıkartılıyor. Bu hükme varan yöneticiler nasıl yöneticiyim diye geziyor, anlamak mümkün değil.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber