'Türkiye'nin imajını düzeltecek tek parti CHP'dir'

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi artık devletler, uygar dünyanın parçası olarak görmüyor. Çatışan Ortadoğu'nun bir parçası olarak görüyorlar. Bu imajı düzeltecek tek parti CHP'dir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2016 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'nin imajını düzeltecek tek parti CHP'dir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Çıkışımız var. Nedir çıkışımız? Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ayarlarına dönerek, bu karanlığı aşacağız." dedi.

Polis Haftasını da kutlayan Kılıçdaroğlu, bu meslek grubunun içinde bulunduğu sıkıntıları çok iyi bildiklerini dile getirdi. Polislerin en büyük derdinin siyasetin müdahalesi olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Polislere her zaman güvendik ve güveneceğiz. Polislerden sadece ve sadece bir şey istiyorum; siyasi iktidarın polisi değil, halkın polisi olun, sizi baş tacı yapacağım." diye konuştu.

Ankara Garı'ndaki terör saldırısının ardından açılan ön soruşturmaya izin verilmemesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu'na söylüyorum; o 103 kişinin günahı kimin boynundadır?" dedi.

"Bu iş mülteci yerleştirmekle çözülmez"

Hükümetin dış politikasının da tamamen iflas ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, iktidarın dış politikada yenildiğini, darbe üstüne darbe aldığını öne sürdü.

Gelen Suriyeliler için Devlet Üretme Çiftliklerini öneren Kılıçdaroğlu, "Oralara yerleştirin, tarımda çalışsınlar. Bu işin sonu mülteci yerleştirmekle çözülmez. Suriye'de iç savaşın bitmesi lazım ve Suriyeli kardeşlerimizin huzur içinde kendi ülkelerine dönmesi lazım." diye konuştu.

"İmajı düzeltecek tek parti CHP'dir"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin, Rusya, Suriye, Irak, İran, Mısır, Libya ve İsrail ile ilişkilerini çözecek siyasi partinin CHP olduğunu belirtti.

Asıl sorunun Türkiye'nin bozulan imajında olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi artık devletler uygar dünyanın parçası olarak görmüyor. Çatışan, kavga eden, Ortadoğu'nun bir parçası olarak görüyorlar. Türkiye'nin imajı çok büyük yaralar almıştır. Bu imajı düzeltecek tek parti CHP'dir." dedi.

Bütün hataların faturasını milletin ödediğini savunan Kılıçdaroğlu, bütün dünyada petrol ve doğalgaz fiyatlarının düşmesine rağmen Türkiye'de bunun vatandaşa yansıtılmadığını kaydetti.

Seval Güler-Barış Gündoğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber