PKK'nın kuryesi FETÖ/PDY'nin evinden çıktı

17-25 Aralık darbe girişimleri boşa çıkan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün PKK ile kirli işbirliği Şanlıurfa polisinin operasyonuyla gözler önüne serildi. Bir canlı bombaya ait pusulayı Kandil'e götüren PKK'lı kuryenin "Işık Evi" olarak bilinen FETÖ/PDY'ye ait örgüt evinde kaldığı ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Nisan 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın kuryesi FETÖ/PDY'nin evinden çıktı

Bölücü terör örgütü PKK, Suriye uzantısı PYD ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) kanlı cinayetlerdeki işbirliği ortaya çıktı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün dün gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan PKK kuryesi Hasan Şahin'in, Şanlıurfa Korukent Mahallesi'nde bulunan "Işık Evi" adı altındaki FETÖ/PDY'nin konaklama evinde

PUSULAYI YUTMAYA ÇALIŞTI

Viranşehir'de yakalanan PKK kuryesi Hasan Şahin'in yutmaya çalıştığı kağıdın üzerinde canlı bomba olarak aranan "Bahoz" kod adlı Mehmet Erbay'ın Kandil'e gönderdiği "Kendimi patlatmaya hazırım" pusulası çıktı. Maddi imkanı olmayan gençlere konaklama imkanı sunarken beyinlerini yıkayarak örgüte katılmalarının sağlandığı yurt görünümündeki evin FETÖ/PDY üyesi Hasan Sincar adına tutulduğu öğrenildi. Örgüt evine yapılan baskında Fetullah Gülen'e ait 77 kitap, PKK ve KCK'ya ait çok sayıda örgütsel doküman ve Abdullah Öcalan posteri çıktı. Genişletilen operasyonun ardından bölücü terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinin bulunduğu Kandil'e, "Canlı bomba olmaya hazırım" mesajı gönderen Mehmet Erbay da saklandığı başka bir evde yapılan operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

HAİN ORTAKLIK GÖZLER ÖNÜNDE

17-25 Aralık darbe girişimi sonuçsuz kalan, sonrasındaki temizlik operasyonlarıyla da bitme noktasına gelen FETÖ/PDY'nin amacına ulaşmak için son hain planının kanlı bölücü örgüt PKK ile ortaklık olduğu da Şanlıurfa'daki operasyonla gözler önüne serilmiş oldu. PKK'lı bombacı ve teröristlere kucak açan FETÖ/ PDY'nin "Işık Evi" diye bilinen örgüt evindeki aramalarda PKK ve KCK'nın eğitim ve propaganda amaçlı çok sayıda dokümanı ile örgütün lideri Abdullah Öcalan'ın posteri de ele geçirildi.

Yakalanan PKK kuryesi Hasan Şahin, üzerinde taşıdığı canlı bomba Mehmet Erbay'ın pusulasını yutmak istedi ancak polis engelledi.

MEHMET YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber