Otomotivin devlerine dudak uçuklatan teklif!

Türkiye'nin yan sanayideki başarısını, ana sanayiye taşımak için çalışma başlatıldı. Volkswagen gibi dünya markalarının Türkiye'de yatırım yapması için girişimlerde bulunulacak. Türkiye'nin yatırım alt yapısı eksikleri en kısa sürede tamamlanacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Nisan 2016 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Otomotivin devlerine dudak uçuklatan teklif!

MİRAY ÇİMEN

Türkiye'de Bursa, İzmir gibi bazı illerde otomotiv yan sanayi üretimi yapılıyor. Otomobilin her parçasının üretimi yapılabilen bu sanayinin yaklaşık 22 milyar dolar seviyesinde bir kapasitesi bulunuyor. Ekonomi Bakanlığı Türkiye'nin otomotiv yan sanayiinde çok iyi bir seviyede olmasından hareketle dünya markalarını Türkiye'ye getirmek için harekete geçti.

ÖZEL ÇALIŞMA OLUŞTURULDU

Bu kapsamda, Bakan Elitaş'ın 'dudak uçuklatan teşvikler' dediği düzenlemelerin özellikle otomotiv sektörü için de genişletilebileceği belirtiliyor. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş liderliğinde, Volkswagen gibi markalarının neden başka ülkelerde yatırım yaptıklarıyla ilgili bir çalışma süreci oluşturuldu. Çalışmanın sonucunda otomotiv ana sanayiinin Türkiye'de üretim yapması için dünya markalarıyla görüşmeler yapılacak.

NEDEN BAŞKA ÜLKELER?

Bakanlık, Türkiye'nin otomotiv yan sanayi üretimini ölçek ekonomisine doğru yükseltmek hedefiyle yola çıktı. Türkiye'de üretim yapan Toyota, Ford, Hyundai gibi markaların haricindeki dünya markalarının da Türkiye'de üretim yapmasını hedefleyen Bakanlık, bu konuda çalışma başlattı. Bu kapsamda Volkswagen gibi dünya markalarının neden Türkiye'ye değil başka ülkelere yatırım yaptığını incelemeye başlayan Bakanlık, çalışmanın sonucuna göre eksik yanları gidermeyi amaçlıyor.

Marka iletişim çalışması başladı

Nitelikli iş gücü ve orijinal yedek parçaların da üretiminin Türkiye'de bulunmasından hareketle başlatılan çalışmanın tamamlanmasının ardından, konu hakkındaki eksikliklerin gidilmesi için harekete geçilecek. Araştırmanın sonucu ve eksikliklerin giderilmesinin ardından ise dünya markalarıyla iletişime geçilecek. Bakanlık, görüşmelerin ardından bu markaların Türkiye'de otomotiv ana sanayi üretimi yapar hale gelmesini hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber