PKK, Şehirde tutunamıyor kırsala çekilemiyor

Şehirlerde ağır kayıp veren PKK'lıların kırsala çekilmesi yönündeki talimat, kırsaldaki operasyonlar nedeniyle havada kaldı. Örgütte çözülme sürerken, Bayık'ın "dökülüyorlar" diyerek yaralı teröristlerin "susturulması" talimatı verdiği belirlendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Nisan 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK, Şehirde tutunamıyor kırsala çekilemiyor

PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık, güvenlik güçlerinin operasyonları nedeniyle il ve ilçelerdeki teröristlerin kırsala çekilmesi talimatını verdi. Örgütteki çözülmenin ifşa olmaması için telsiz kullanılmamasını isteyen Bayık'ın yaralı teröristlerin itiraflarda bulunmaması için "susturulması" talimatı verdiği belirlendi.

Güvenlik güçlerince son aylarda Mardin'in Nusaybin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ile Şırnak ve Silopi'de düzenlenen başarılı operasyonlar, PKK'yı çöküşe götürüyor. Operasyonlar, terör örgütünün "bahar tertiplenmesi" adı altında yaptığı hazırlıkları boşa çıkardı. Bazı il ve ilçelerde aldığı darbelerle yerleşim yerlerinde aradığını bulamayan teröristler kırsalda yapılacak tertiplenmeye de katkı sağlayamadı.

'Yaralı bırakmayın'

Kandil ve diğer kamp bölgelerde her gün yer değiştiren terör örgütü elebaşıları, şehirlerdeki PKK'lıları kırsala çekilmeye ve oraların YPS'ye bırakmaları talimatı veriyor. Telsiz görüşmelerinde "çekilin" talimatı alan teröristlerin ise kırsaldaki operasyonlar nedeniyle, kırsala çekildiklerinde lojistik konusunda sıkıntı yaşayacaklarını düşündükleri için talimatlara itiraz ettikleri anlaşılıyor.

Etkili operasyonlar nedeniyle şehirde de kırsalda da tutunamayan PKK zor günler geçirirken, örgütte çözülmelerin başladığı, aralarındaki telsiz konuşmalarına da yansıyor. Terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık'ın teröristlere telsizden verdiği, "örgütteki çözülmeyi telsiz konuşmalarıyla ifşa etmeyin", "direnişe devam ettiğiniz görüntüsünü verin" ve "telsizleri nadir kullanmaya gayret edin" şeklindeki talimatları, bölücü örgütteki çözülmeyi gözler önüne seriyor.

Bayık'ın, "arkanızda yaralı bırakmayın, her şeyi dökülüyorlar, susturun", "yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın", "kazdığınız tüneller dahil, her şeyi tuzaklayın", "ihanet eden halkla ilişki kurmayın", "yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk edin" anonsları, terör örgütünün yaşadığı karmaşayı ortaya koyuyor.

Mardin Nusaybin'de operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçleri, ilçedeki farklı noktalarda yaptıkları anonslarla teröristlere teslim olmaları yönünde çağrıda bulunuyor.

Teslim oldular

Zırhlı araçlardan, "Bölücü terör örgütünün zulmüne son vermek, can güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini tesis için güvenlik güçleri, her türlü gayreti göstermektedir. Bu maksatla operasyonlarımız başlatılmıştır. Terör örgütü mensuplarının teslim olmamaları halinde tamamen etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlarımız kararlılıkla devam ettirilecektir" şeklinde anonslar yapılıyor.

Güvenlik güçlerinin çağrıları üzerine önceki gün biri kadın iki terörist, silahlarını bırakarak teslim oldu. Güvenlik kaynakları, teröristlerin teslim olmasının örgütteki çözülmeyi ortaya koyduğunu belirtiyor.

Bahçeye gömüyorlar

Operasyonlar sonucu sıkışan terör örgütü mensupları, etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısını az göstermek için ölen örgüt üyelerini gömerek kaçmaya çalışıyor. Operasyonun yürütüldüğü mahallelerde daha önce etkisiz hale getirilen iki teröristin cesetlerini gömülü bulan güvenlik güçleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde terör örgütü mensuplarınca sözde "karargah" olarak kullanıldığı belirlenen evin bahçesinde dedektörlerle arama yaptı. Bahçede bir alanın sonradan kazıldığını tespit eden güvenlik güçleri, tuzaklamalara karşı dikkatlice kazdıkları yerde, bir teröriste ait ceset buldu. Üzerinden el bombası ve örgütsel dokümanlar çıkan ceset, incelemenin ardından Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber