'Koruculara sosyal güvence istiyoruz'

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen "Terör örgütü PKK ile mücadele eden korucularımızın sosyal güvencesinin bir an önce sağlanmasını istiyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2016 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Koruculara sosyal güvence istiyoruz'

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, terör örgütü PKK ile mücadele eden korucuların sosyal güvencesinin bir an önce sağlanmasını istediklerini söyledi.

Sözen, Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Korucuların, özellikle terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak, Mardin ve Hakkari'de güvenlik güçleriyle omuz omuza mücadele verdiğini belirten Sözen, özlük haklarının arzu etmedikleri yerde olduğunu kaydetti.

Sözen, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızın maaşı son iki aydır asgari ücret seviyesine çıktı. Terör örgütü PKK ile mücadele eden korucularımızın sosyal güvencesinin bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Her an ölümle burun buruna olan ve terörle mücadelede çok büyük faydalar sağlayan korucu camiamız sigortadan yoksun çalıştırılmaktadır. Konuyla ilgili hükümetimiz ve diğer ilgililerle temas halindeyiz. Korucularımızın özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışıyoruz."

Sözen, görevleri uğruna şehit olan güvenlik güçlerinin gözü yaşlı eş ve yakınlarının sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Dernek başkanı Mehmet Yavuz da şehit ailelerinin sorunlarının çözümü için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Sözen, hizmetlerinden dolayı Yavuz'a plaket verdi.

Rauf Maltaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber