Belediyede sigara içene 500 YTL ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'ın Sur Belediyesi binasında sigara içen personelin maaşından 500 YTL ceza kesilmesi kararı alındı. Çalışanların yasağa büyük bir dikkatle uydugunu söyleyen Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, aynı cezanın binada sigara içen ziyaretçilere de uygulanacağını belirtti.

Sur Belediye Başkanı DTP'li Abdullah Demirbaş, Belediye Meclisi'ne sunduğu sözlü önergede, belediyenin hizmet binasında çalışanların ve ziyaretçilerin sigara içmesinin yasaklanmasını istedi. Meclis üyeleri, Başkan Demirbaş'ın bu önergesini 4207 sayılı Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun gereğince kabul etti.

Böylece belediye hizmet binasında sigara içen belediye çalışanları ile ziyaretçilere 500 YTL ceza uygulanması karara bağlandı.

Tam 25 yıl sigara içtikten sonra bıraktığını söyleyen Başkan Demirbaş, ?Genel yasağa rağmen her yerde olduğu gibi belediye hizmet binasındaki odalarda da sigara içiliyordu. Bunun önüne geçmek için meclis kararı aldırdık. Sigara içilmemesi yönünde bütün odalara ve salonlara uyarılar asıldı. Bu yasağa uymayanların maaşlarından 500 YTL para kesilecek. Ancak bir haftadır bütün çalışanların bu yasağa uyduğunu görmek beni sevindirdi. Hizmet binamızdaki odalar ve salonlarda sigara dumanı ve kokusu artık tarih oldu? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber