İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'de yöneticilik mülakatı sonuçları açıklanmıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2016 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'de yöneticilik mülakatı sonuçları açıklanmıyor

MEB HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ESKİ DEĞİL YENİ YÖNETMELİK UYGULANSIN DEDİ

MEB Hukuk Müşavirliği 12.10.2015 tarih ve 10243648 sayılı yazıları ile "İptal kararlarının yürürlükten kaldırılan mevzuatı canlandırmayacağı, dolayısıyla yeni yönetmelik hükümlerinin uygulanması gerektiği." saptamasında bulunmuştur. Bu görüş yazısına istinaden davayı 3. hatta dördüncü kez kazanan okul müdürleri yeni yönetmeliğe göre mülakata alınmışlardır.

ZATEN MÜLAKATA GİRME HAKLARI OLAN GÖREVDEN ALINAN OKUL MÜDÜRLERİ MÜLAKATA ALINDI

İşin garibi bu görevden alınan okul müdürlerinin zaten görev süreleri bakımından mülakata direkt girme hakları var iken bir lütufmuş gibi mahkeme kararlarını geçersiz kılmak için mülakata girme hakkı verilmiştir.

FAKAT MÜLAKAT YAPTILAR SONUÇLARI AÇIKLAMADILAR

06.10.2015 Tarihli ve 29494 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğinin "Sözlü sınav sonuçlarının duyurulması ve itiraz" başlıklı 22. maddesindeki; "(1) Sözlü sınav sonuçları, sınavların yapıldığı tarihten itibaren en geç on iş günü içinde il milli eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulur.

(2) Sözlü sınav sonuçlarına, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde ilgili il milli eğitim müdürlüğüne itiraz edilebilir. Bu itirazlar en geç beş iş günü içinde sözlü sınav komisyonunca incelenerek karara bağlanır. İtiraz sonuçları, il milli eğitim müdürlüklerince itiraz sahiplerine duyurulur." hükümlerine göre mülakat sonuçların 15 gün içinde açıklanması beklenirken mülakatlar açıklanmayıp 2016 Haziran ayına bırakıldı, çünkü sonuçlar açıklansa mart nisan mayıs aylarında boş kadrolara bu davayı kazanan müdürler atanacaktı bunun önüne geçmek için mülakat sonuçları açıklanmadı, itiraz hakkı verilmedi.

PEKİ, BEKLEMEDEKİ AMAÇ NEDİR?

Milli eğitimin amacı, bu kişilerin sonucunu mülakata aldığı an açıklarsa müdürlüğü boş olan okullara atanırlar. Bu okullara bunları atamamak ve dolayısıyla hiçbir şekilde bu kişileri müdürlüğe atamamak için Hazirandaki mülakatı bekliyorlar. Haziran ayında sınava girecek kendi yandaşlarına yüksek puan verip, davayı kazanları bunlarla birlikte değerlendirmek istiyorlar. Sonrada atanmak için puanınız yetmedi deyip bu dava kazananları müdür yapmayacaklar.

Şu an mülakatı açıklasalar akabinde atama yapmak zorunda kalacaklar. Bu görevden alınan okul müdürlerinden başka başvuracak olmadığından bunların tamamı boş olan okullara atanacak. Bunu önlemek içinde sonuç açıklamamayı, yönetmeliğe aykırı olarak Hazirana kadar beklemeyi seçtiler.

HAZİRANDAKİ NORMAL MÜLAKATA GİRMEK İSTEYEN GÖREVDEN ALINAN MÜDÜRLERDEN, ESKİ MÜLAKAT PUANINDAN FERAGAT ETMESİ İSTENDİ

Bu sefer mülakat puanı Hazirana kadar saklanan görevden alınan okul müdürleri normal mülakata girmek istediler. Bu duruma MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 13.05.2016 tarih ve 5381106 sayılı yazıları ile idari iş ve işlemlere karşı daha önce açmış olduğu dava nedeniyle yargı mercilerince verilen kararlar uyarınca sözlü sınava alınan ilgilinin yeniden sözlü sınava alınması halinde aynı görevlendirme döneminde iki sözlü sınav puanı oluşacağından, uygulamada adaylar arasında eşitsizliğe meydan verilmemesi bakımından, yargı kararı gereği yapılan sözlü sınav puanından feragat ettiğine ilişkin yazılı olarak başvuruda bulunması halinde müdür görevlendirme sınavına yeniden alınmasında sakınca olmadığını bildirmiştir.

İşte o yazı;

İşin garibi mahkeme kararları davayı kazananları mülakata alın dememiştir. Bu yazı başlı başına MEB'in yargı kararlarını baypas etmeye çalıştığının işaretidir. Dediğimiz gibi mülakata aldıysanız neden atamadınız, Haziranı neden beklediniz, görevden alınan okul müdürlerinin zaten mülakata girme hakkı olduğunu bilmiyor muydunuz?

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber