2500 4/B'li Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim Alınacak

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 2007 yılı içerisinde, 2500 sözleşmeli ziraat mühendisi ve veteriner hekim alımına dair açıklamayı, Bakanlığın WEB sitesinden, haber olarak duyurdu. Memurlar.netin edindiği bilgilere göre personel alımına ilişkin izin başvurusu yapılmış olup, bu iznin çıkmasının ardından KPSS puanlarına göre 4/B'li personel alımı yapılacaktır. Detayların daha sonra sitemizde yer alacağı açıklamayı görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Eker: ''2 Bin 500 Sözleşmeli Ziraat Mühendisi Yılbaşında Göreve Başlayacak''

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, köylerde çalışmak üzere 2 Bin 500 sözleşmeli Ziraat Mühendisi'nin yılbaşında göreve başlayacağını açıkladı.

Bakan Eker, Güneydoğu Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen ?Kırsal Yatırımları Destekleme Programı İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, yanlış sulama nedeniyle toprakların zarar gördüğünü ve bir süre sonra toprakta tuzlanma meydana geldiğini söyledi.

Harran'da yanlış sulama ile çoraklaştırılan arazi miktarının 29-30 bin hektar civarında olduğunu dile getiren Bakan Eker, sorunun damla sulama yöntemiyle çözebileceğini belirterek, damla sulama projelerini hibe yoluyla yüzde 50 oranında desteklediklerini kaydetti.

Çiftçilere bilgi ve teknoloji götürmeleri için yeni sözleşmeli eleman alacaklarını ifade eden Bakan Eker konuşmasına şunları söyledi:

?Köylerde çalışmak üzere 2 bin 500 ziraat mühendisi yılbaşında göreve başlayacak. İllerden ihtiyaçları istedik, Diyarbakır'a da 75 kişi bu şekilde çalışacak. Bu elemanlar köylerde çiftçilerin faaliyetlerini izleyecek. Bizim amacımız kırsal alanda yaşayan nüfusun hayat standardını yükseltmek, kamu hizmetlerinden ve ekonomik faaliyetlerden istifade etmesini sağlamaktır.?

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, bölge tarihinde ilk defa Diyarbakır, Batman ve Siirt için bir entegre kırsal kalkınma projesi hazırlandığını da hatırlatarak, ''Şu anda hazineden ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan bir heyet Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu Merkezinde bu projenin anlaşmasını imzalamak için bulunuyorlar. Bu projenin bedeli de 50 milyon dolardır'' dedi.

Konuşmanın ardından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilileri ile Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde örgü peynir üretimi yapan kooperatif yetkilileri arasında Kırsal Yatırımları Destekleme Programı çerçevesinde alınan kredi sözleşmesi imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber