İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık öğrencileri mezun olabilir belgesi alabilmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Ağustos 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık öğrencileri mezun olabilir belgesi alabilmeli

07.09.2013 Tarihli ve 28758 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Staj ve Esasları" başlıklı 2 bölümünde yer alan 126. ile başlayıp 133. madde ile biten maddelerinde öğrencilere işletmelerde yapmakla yükümlü oldukları uygulamalı meslek eğitimini yani staj yapılması öngörülmüştür.

Aynı yönetmeliğin "Diploma düzenlenmesi" başlıklı 69. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara, e-Okul sistemindeki kayıtlar esas alınarak bitirdikleri okul türüne göre diploma verilir. Bütün derslerden başarılı olmasına rağmen staj veya yaz uygulamasını tamamlamayanlara diploma düzenlenmez. " hükümlerine göre staj çalışmalarını bitirmeyenlere diploma düzenlenmemektedir.

Fakat eylül ayında stajını tamamlayacak ve mezun olacak öğrenciler hem sağlık meslek liselerinde hem de diğer mesleki okullarda bulunmaktadır.

Bu öğrencilerin kazandıkları üniversite kayıtlarında sıkıntı çekmemeleri için bu öğrencilere mezun olabilir belgesi verilmeli ve bu belgelerle kayıtlarını yapabilmeleri sağlanmalıdır.

Bu şekilde bir belgeyi Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (Mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü)internet sitesinde yayınlamıştır. Aynı işlemin sağlık meslek liseleri ve diğer meslek liseleri için da yapılması gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber