İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Adana'da atamaya yetkili makam okul müdürlüğü mü?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Eylül 2016 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da atamaya yetkili makam okul müdürlüğü mü?

ADANA/SEYHAN/Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekstil Teknolojisi Öğretmeni Eba Müslim GÜRBÜZ Müdür yardımcılığı sınavına girdi ve 82 puan aldı.

Bu puanla Türkiye'de 3000 Adana genelinde 81 Meslekçiler arasında ise ilk 3 arasında yer aldı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adabis Modülü üzerinden 7 kurumu tercih ederek Müdür Başyardımcılığı ve müdür Yardımcılığı tercihlerinde bulundu.

İlk tercihi Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni tercih etti. Atama inhalarını kişisel şifreleriyle yayınlayan Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü sınavı kazanan öğretmeni ilk tercihine atandığını duyurdu.

Türkiye'de Yöneticileri göreve başlamayan bir başka il kaldı mı bilmiyoruz ama Adana'da Kararnamelerin beklendiği bugün de sistem üzerinde "Tercihleriniz doğrultusunda herhangi bir kuruma görevlendirilemediniz." Uyarısıyla karşılaştı.

Yoksa okul müdürlüğü yetkilileri yönetmelikte de açıkça belirtildiği gibi görevlendirmelerin (atamaların) puan üstünlüğüne göre yapılacak olmasına karşılık yönetmelikte geçen müdür inhasına takılarak yetkililerce görüşüp bu kişiyle çalışmak istemediğini belirterek öğretmenin müdür yardımcısı görevlendirmesi işlemini iptal mı ettirmişlerdir. Bunun aksi bir durum varsa puan ve tercih sistemine göre adı geçen okula müdür yardımcısı olarak atanan öğretmenin ataması neden iptal edilmiştir?

Soruyoruz Adana'da atamaya yetkili makam okul müdürlüğü mü?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber