Samsun'da emniyet yapılanmasının yargılamasına devam edildi

70'i tutuklu 106 eski emniyet mensubu ile 2 eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2017 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da emniyet yapılanmasının yargılamasına devam edildi

- Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 70'i tutuklu 106 eski emniyet mensubu ile 2 eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu'ndaki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve Terörizmin Finansmanının Önlemesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla 70'i tutuklu 108 sanık ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, 29 Mart'ta başlayan ve 5 gün süren duruşmada sanıkların ifadesine başvurdu.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, telefonlarında örgütün kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock" tespit edilen tutuksuz sanıklar A.D, G.S, M.A, M.Ç. ve R.A'nın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan M.E, R.K. ve M.T'nin 15 bin lira, Y.A'nın 10 bin lira, H.B'nin ise 7 bin 500 lira kefaletle olmak üzere 16 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına hükmetti.

Heyet, tutuksuz sanıklar A.D, G.S, M.A, M.Ç. ve R.A'nın ise tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 14 Temmuz'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber