Öğretmen, eski polis ve yurt müdürünün FETÖ davası başladı

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin polis yapılanmasına dahil olduğu iddia edilen eski polis memuru Cihat Alparslan ile örgütün polislerden sorumlu mensubu olduğu öne sürülen eski öğretmen ve yurt müdürü Satılmış Şimşek'in yargılanmalarına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2017 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen, eski polis ve yurt müdürünün FETÖ davası başladı

- Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) polis yapılanmasına dahil olduğu iddia edilen eski polis memuru Cihat Alparslan ile örgütün polislerden sorumlu mensubu olduğu öne sürülen eski öğretmen ve yurt müdürü Satılmış Şimşek'in yargılanmalarına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Satılmış Şimşek ve sanık avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanık eski polis memuru Cihat Alparslan ise duruşmaya Malatya'da bulunması sebebiyle Malatya Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmasına geçildi.

Her iki sanık savunmalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Cihat Alparslan ve Satılmış Şimşek'in FETÖ/PDY'nin kullandığı gizli haberleşme sistemi ByLock programını kullandıkları anlatılıyor.

Alparslan'ın polis memuru olarak FETÖ/PDY'nin polis yapılanmasına dahil olduğu ve en son örgütün "İstihbarat Şube Grubu" toplantılarına katıldığı aktarılan iddianamede, Şimşek'in FETÖ/PDY içerisinde mahrem yapıda polisleri kontrol ve sevk eden sohbetçi öğretmen olduğu, örgütsel eğitim verdiği polislerden topladığı bilgileri üstlerine aktardığı kaydediliyor.

İddianamede, Alparslan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, Şimşek'in ise "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber