Ankara'da tutuklu 15 hakim ve savcı tahliye edildi

FETÖ soruşturması kapsamında, 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin 58'i tutuklu 82 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2017 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da tutuklu 15 hakim ve savcı tahliye edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin 58'i tutuklu 82 sanığın yargılandığı davada 15 sanığın tahliyesine karar verildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davanın duruşmasına, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Maliye Bakanlığı ve ÖSYM'nin avukatları da müşteki olarak yer aldı.

Davanın on üçüncü celsesinde, sanık avukatlarının talepleri dinlenildi.

Daha sonra iddia makamı, müşteki avukatlarının davaya katılmalarının kabulü, savunmaları alınmayan sanıkların savunmalarının alınması, tutuksuz yargılananların adli kontrolün kaldırılması yönündeki taleplerinin reddi, bazı tutuklu sanıkların ise tahliye edilmesi yönünde mütalaasını açıkladı.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti 58 tutuklu sanıktan Ahmet Kılınç, Alpaslan Özdemir, Ertuğrul Günaydın, Fatih Başyiğit, Gökhan Yıldırım, Hasan Çiçek, İsmail Koşar, Mehmet Erdin, Mehmet Keleş, Murat Enez, Recep Durgun, Sadi Dönmez, Selcan Kafalı, Serdar İnan ve Yusuf Aydemir'in adli kontrol şartıyla, yurt dışına çıkışlarının da yasaklanarak tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, telefonlarında FETÖ'nün haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı tespit edilen sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme, ayrıca Adalet Bakanlığı, HSYK, Maliye Bakanlığı ve ÖSYM'nin suçtan zarar görme ihtimali üzerine davaya katılma taleplerini de kabul ederek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber