Reçete vurgununda yargılanan doktor: Profesörler de ilaç yazdı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Sekreteri Turgut Kılıç'ın eşi Sema Kılıç ile Ankara Üniversitesi Medikosu'nda görevli doktorların bulunduğu 8 sanığın sedef hastalığı tedavisinde kullanılan 443 YTL'lik "cignolin" ilacı için sahte reçeteler düzenleyerek Ankara Üniversitesi'ni (AÜ) 171 bin YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla yargılandığı davaya başlandı.

Sanık doktorlardan Alev Yücel, çarpıcı bir iddiada bulunarak, "AÜ'de profesörlerin de aralarında bulunduğu 88 doktor görevli. Biz 6 doktoruz. Suçlandığımız reçetelerden hariç 1199 mezun öğrenciye reçete yazılmış. Üniversite bunu kontrol edemiyor. Biz suçlanıyoruz." dedi. Üniversiteden mezun olan 28 tanık ise sağlık karnelerini, mezuniyet belgelerini almak için ilgili fakültelerin öğrenci işlerine teslim ettiklerini belirterek, teslim tarihinden sonra reçetelerine yazılan ilaçlar konusunda bir bilgilerinin olmadığını dile getirdi. Sanık doktorlar, öğrencilerin mezun olup olmadıklarını kontrol etmenin görevleri olmadığını belirterek, herhangi bir suç işlemediklerini savundu. Hâkim Ziya Ünal da duruşmaya mazeret göstermeden gelmeyen Sema Kılıç için avukatını uyararak, "Gelmezse yakalama kararı çıkarırım." dedi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü ilk duruşmasına, AÜ Mediko Sosyal'de görevli 6 doktor ve avukatları katıldı. Doktor sanıklar, 2001-2004 arasında gelen öğrencileri muayene ettiklerini, daha önce 'cignolin' ilacı kullanan ve yeniden isteyen öğrencilere bu ilacı reçete ettiklerini savundu. Sanıklar, bu ilacı almaları için öğrencileri Selin Eczanesi sahibi Sema Kılıç'a yönlendirerek, işbirliği içinde oldukları yönündeki suçlamayı da kabul etmedi. Tanıklardan bazıları, başağrısı, sinüzit, romatizma, grip gibi şikâyetlerle muayene olduklarını, mezun olduktan sonra sağlık karnelerini öğrenci işlerine teslim ettiklerini, deri hastası olmadıklarını ve reçetelere bu ilacın yazıldığından habersiz olduklarını ifade etti. Bazı tanıklar da, hiç muayeneye gitmemelerine rağmen karnelerine bu ilacın yazıldığını savcılıkta öğrendiklerini söyledi. Karnedeki imzaların kendilerine ait olmadığını belirten tanıkların imza örnekleri alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber