Bağ-Kur'u dolandıran eski memurun, 122 dosyanın her biri için 5 yıl hapsi istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da, bir Bağ-Kur görevlisinin kendisine verilen bilgisayar şifresini kullanarak, kurumu dolandırdığı iddiasıyla açılan davaya devam edildi.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Bağ-Kur Müdürlüğü eski memurlarından Mehmet Korkmaz ile ödemedikleri primlerin ödenmiş gibi gösterildiği Bağ-Kur sigortalısı sanıkların büyük çoğunluğu katıldı.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Osman Göğebakan tarafından hazırlanan iddianame okundu. İddianamede, Mehmet Korkmaz'ın, görev süresi içinde kendisine verilen bilgisayar şifresi ile Isparta ve diğer illerdeki Bağ-Kur üyelerinin talebi doğrultusunda, bu kişilerin dosyalarına girerek usulsüz tarım tevkifatı yüklediği, gerçekte ödenmemiş borçları ödenmiş gibi gösterdiği, maddi menfaat temin ettiği, bazı kişilerin sağlık karnesi almaları, emekli olmaları, sağlık giderlerinden faydalanmalarını sağladığı belirtildi.

İddianamede ayrıca, Korkmaz'ın bu yolla Bağ-Kur'u zarara uğrattığı, bu nedenle başta Mehmet Korkmaz olmak üzere, toplam 119 şüphelinin ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi. Mehmet Korkmaz ise suçlamaları kabul etmedi. Korkmaz, kendisiyle birlikte yargılanan 118 kişinin çoğunu tanımadığını savundu. Duruşmada dinlenen bazı sanıklar ise borçlarının nasıl silindiğini bilmediklerini, Mehmet Korkmaz'ı da tanımadıklarını iddia ettiler.

Cumhuriyet Savcısı, sanıklardan Bağ-Kur görevlisi Mehmet Korkmaz'ın 122 ayrı dosyanın her biri için 1 ile 5'er yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı, Bağ-Kur sigortalısı sanıkların da 1 ile 5'er yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmalarını talep etti. Duruşma, eksik evrakın giderilmesi için başka tarihe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber