Uyanık polislere euro kazığı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir televizyon kanalının euro dağıtan şans programını cep telefonundan arayan ancak görüşemeyen 2 polis memuru, astronomik telefon faturaları karşısında şoke oldu.

Polis memurları, GSM operatörü şirket hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Abdullah Bindal, geçen 16 Ocak'ta bir televizon kanalının şans dağıtan programına katılmak için ekranda numarası yayınlanan telefonu 20 kez aradı, ancak ulaşamadı. Bunun üzerine 12 Şubat'ta ilgili şirketin İletişim Hizmetleri'nden gönderilen vergisiyle birlikte 683 YTL'lik fatura karşısında şoke oldu.

Fatura ekstresini inceleyen Abdullah Bindal, yarım saat içinde 1, 2 ve 3'er saniyelik dilimler halinde 272 kez ilgili programı aradığının belirtilmesi üzerine soluğu cumhuriyet savcılığında aldı. Bindal, ?İletişim hizmetlerini kötüye kullanılması sebebiyle haksız kazanç sağlamak' suçundan GSM şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bir başka polis memuru Mustafa Büyükekiz de meslektaşı gibi aynı televizyon kanalında yayınlanan aynı programı aradı. Büyükekiz'e de bin 105 YTL'lik telefon faturası geldi. Mustafa Büyükekiz, savcılığa ve tüketici hakem heyetine ilgili şirket hakkında şikayette bulundu.

Polis memurları Bindal ve Büyükekiz, suç duyurusu dilekçelerinde, ?Konuşmadan para yazılması mantık dışı. 1, 2 ve 3 saniye içinde ne konuşmuş olabiliriz. Bir insanın yarım saat içinde 272, bir saat için de de 507 kez arama yapması mümkün mü?'' diye açıklama yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber