?Nereden buldun? diyen Gelirler Kontrolörü Ölçek'e dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2007 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanaltürk Televizyonu şirketlerine yönelik mali inceleme sırasında kendilerine yönelik ?nereden buldun? sorgulaması yapıldığını iddia eden gazeteciler Tuncay Özkan, Cüneyt Arcayürek ve Mine Kırıkkanat, incelemeyi yapan Gelirler Kontrolörü Metin Ölçek hakkında 20'şer bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Özkan, Arcayürek ve Kırıkkanat'ın avukatı Şahin Mengü tarafından açılan davaların dilekçelerinde, Özkan'ın, ?Cumhuriyetin değer ve kurumlarını ödünsüz savunduğu, yolsuzluğa, din bezirganlığına karşı çıktığı için ve ülkenin ulusal çıkarlarını savunduğu için siyasal iktidarın sevmediği bir gazeteci? olduğu ifadesine yer verildi.

Dilekçelerde, Gelirler Kontrolörü Metin Ölçek'in, Kanaltürk Televizyonunun şirketlerini incelemek için, İstanbul Grup Başkanlığınca değil, alışılmışın dışında Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca görevlendirildiği öne sürüldü.

Ölçek'in, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı adına Mecidiyeköy Vergi Dairesine kayıtlı yaptığı inceleme devam ederken, söz konusu vergi dairesinin de aynı şirketlere yönelik yeni bir inceleme daha başlattığı iddia edilen dilekçelerde, Metin Ölçek'in, Türkiye'deki tüm bankalara yazı göndererek, aralarında Özkan, Arcayürek ve Kırıkkanat'ın da bulunduğu 10 gazetecinin banka hesap hareketlerinin kendisine bildirilmesini istediği savunuldu.

Dilekçelerde, ?Metin Ölçek, gönderdiği yazı ile Kanaltürk'ün incelemesini bir tarafa bırakarak, adı geçen topluma mal olmuş kişiler hakkında yetkisiz ve görevsiz biçimde, 'nereden buldun' sorgulaması yaparak servetlerini incelemeye başlamıştır. Ölçek'in, müvekkillerimin laik, demokrat, ulusalcı ve ümmetçi olmayan kişiliğine duyduğu antipati nedeniyle sırf onları ızrar etmek ve siyasi iktidara yaranmak kastıyla yaptığı bu kanunsuz işlem ve eylem, haksız fiil teşkil eden kusurlu bir davranıştır? denildi.

Özkan, Arcayürek ve Kırıkkanat'ın, ?denetlenmeden zerre kadar endişelerinin olmadığı? savunulan dava dilekçelerinde, bu kişilerin banka hesap hareketlerinin incelenmesinin, hukuka göre bir servet incelemesi olduğu, bunun kişisel sorumluluğunun ise Metin Ölçek'e ait olduğu iddia edildi.

Dilekçelerde, ?AK Parti'nin, kara paracılara, rüşvetçilere, hortumculara, gece zenginlerine ve aniden servet sahibi olanlara hesap sorulmasın diye yürürlükten kaldırdığı? ifade edilen ?nereden buldun? incelemesinin, ?vergi terörü yaratarak, Anayasa ve yasalara aykırı biçimde, gazetecileri susturmaya yönelik kullanıldığı? öne sürüldü.

Temelde ?kusuru bulunanın? Metin Ölçek olduğu savunulan dilekçelerde, idarenin de böyle bir kişiyi çalıştırmakla ?hizmet kusuru? işlediği iddia edilerek, Ölçek'in Özkan, Arcayürek ve Kırıkkanat'a 20'şer bin YTL manevi tazminat ödemesi talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber