Zorunlu hizmetteki öğretmen, 3 yılını doldurmadan il dışı tercihi yapamaz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Haziran 2017 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zorunlu hizmetteki öğretmen, 3 yılını doldurmadan il dışı tercihi yapamaz

Öğretmenlerin 2017 Yılı İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurunun 7. maddesindeki;

"7- Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden;

a) Sağlık ve eş durumu mazeretleri nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar,

b) Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

Bu kapsamdaki öğretmenlerde 3 yıllık çalışma süresi aranmayacak; tercihlerinden herhangi birine atanamayanlar ise bulundukları yerlerde görevlerine devam edecektir."

ZORUNLU HİZMET ALANINDA OLMAYAN ÖĞRETMENLER, ADAYLIĞI KALKMIŞ İSE 3 YILINI DOLDURMADAN İL DIŞI ZORUNLU HİZMET ALANLARINA TERCİH YAPABİLİR

Açıklamalarına göre örneğin; illerimizin birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan bir öğretmenimiz yani Osmaniye ili Atatürk Ortaokulunda görev yapan bir Türkçe Öğretmenimiz 3 yılını doldurmuş olma şartı aranmadan başvuruların son günü itibarıyla adaylığının kaldırılmış olması şartıyla diğer illerin dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanı olan bir okula zorunlu hizmetini yapmak amacıyla il dışı yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu hakkı il içi yer değiştirmelerinde de vermişti.

Peki sorun nerede diyeceksiniz?

Sitemize iletilen bilgilere göre; illerimizin dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanı olan okullarda zorunlu hizmet yükümlüsü olarak görev yapmakta olan ve başvuruların son günü itibarıyla adaylığı kaldırılmış fakat bulunduğu ilde 3 yılını tamamlamayan öğretmenlerimize de MEBBİS il dışı yer değiştirme başvuruları bölümüne girdiklerinde tercih ekranı açılmakta ve tercih yapabilmektedirler.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapmış olduğum görüşmede Öğretmenlerin 2017 Yılı İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurunun 7. maddesindeki şartları taşıyan öğretmenlere başvuru hakkı verebilmek için tüm öğretmenlere tercih panelinin açıldığını ifade etmişlerdir.

Akabinde ise illerimizin dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanı olan okullarda zorunlu hizmet yükümlüsü olarak görev yapmakta olan ve başvuruların son günü itibarıyla adaylığı kaldırılmış fakat bulunduğu ilde 3 yılını tamamlamayan öğretmenlerimize tercihlerinizi kaydedin seçeneği çıktığında sistemin "Bulunduğunuz ilde 3 yılınızı doldurmadığınız için il dışı yer değiştirme başvurusunda bulunamazsınız." uyarısı verdiğini dolayısıyla bu öğretmenlerimize tercih ekranı açılmış olsa bile başvuru yapamayacaklarını bildirmişlerdir.

ZORUNLU HİZMET ALANINDAKİ ÖĞRETMENLER 3 YILINI DOLDURMADAN HİÇ BİR YERE İL DIŞI TERCİHİ YAPAMAZ

Öğretmenlerin 2017 Yılı İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurunun 8. maddesindeki;

"8- Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla bulundukları ilde 3 yılını dolduranlar iller arasında, bulundukları eğitim kurumunda 3 yılını dolduranlar ise il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir."

Açıklamalarına göre örneğin; illerimizin dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görev yapan bir öğretmenimiz yani Mardin ili Cumhuriyet Ortaokulunda görev yapan bir Türkçe Öğretmenimiz 3 yılını doldurmuş olma şartı aranmadan başvuruların son günü itibarıyla adaylığının kaldırılmış olması şartıyla diğer illerimizin dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanı olan okullarına zorunlu hizmetini yapmak amacıyla il dışı yer değiştirme isteğinde bulunamaz. Tabi bu durum öğretmenlerin özür durumu yer değiştirmelerinde geçerli değildir.

Bu öğretmenlerimiz sadece 3 yılını doldurduklarında zorunlu hizmeti tamamlanmamış ise diğer illerimizin dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanı olan okullarına zorunlu hizmetini yapmak amacıyla il dışı yer değiştirme isteğinde bulunabilir veya 3 yılın sonunda zorunlu hizmeti tamamlanmış ise illerimizin istedikleri hizmet alanı olan okullarına yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber