'Yine Antalya MEM, yine torpil' haberimize cevap

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Haziran 2017 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yine Antalya MEM, yine torpil' haberimize cevap

"Yine Antalya MEM, yine torpil" başlıklı haberimize ilişkin Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamada bulunmuştur.

İşte Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklaması;

"KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Bazı internet haber sitelerinde 23/06/2017 tarihinde İlimizde yapılan atamalarda torpil iddialarıyla ilgili olarak, açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Haberde bahsi geçen okulumuza ataması yapılan sınıf öğretmeni, 2017 Mayıs Ayı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği döneminde değil, 15/06/2017 tarihli Valilik makam Onayı ile 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu gereğince (Yargı kararı) atanmış olup, yargı süreci devam etmektedir. Bunun dışında paylaşılan tüm bilgiler asılsızdır.

Tüm iş ve işlemlerimiz mevzuatlara uygun olarak yapılmakta olup yargıya açıktır. Eksik ve maksatlı bilgiyle yapılan değerlendirmelere itibar edilmemesi hususları, kamuoyuna saygıyla duyrulur."

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamasında "2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu gereğince (Yargı kararı) atanmış olup, yargı süreci devam etmektedir." gerekçesi kamuoyuna sunulmuştur.

Eğer bir yargılama var ise bu yargılama idari bir yargılamadır. Bu açıklamanın yapılacağını tahmin ederek idari yargılamalarla ilgili yer değiştirmelerdeki sürecin nasıl olması gerektiğini zaten "Yine Antalya MEM, yine torpil" başlıklı haberimizde yapmıştık.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber