İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenliğe atanamayınca oto ekspertizci oldu

2016'da yapılan atamalarda 0,3 puanla farkla atanmayı kaçıran fizik öğretmeni Beyhan Ersoy, 13 yıllık öğretmenliği bırakıp oto ekspertiz işyeri açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2017 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenliğe atanamayınca oto ekspertizci oldu

Mustafa Mert

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki fizik öğretmeni Beyhan Ersoy, 0,3 puanla farkla atanmayı kaçırınca, 13 yıllık öğretmenliği bırakıp oto ekspertiz işyeri açtı.

Türkiye'de çok nadir görülen bu mesleği seçmesinde arabalara olan merakının da etkili olduğunu söyleyen öğretmen Beyhan Ersoy, ailelerin eşleriyle birlikte gelebileceği bir oto ekspertiz işyeri açmaya karar verdi. Hatay'da ve bölgesinde tek olan, "bayandan oto ekspertiz mi olur" diyenlere karşın Ersoy, eşinden aldığı destekle işe koyuldu.

Eşinin doktor olduğunu ve sağlık ocağında çalıştığını, atanamayınca ve arabaya olan merakından dolayı erkek işi olan bu sektöre başladığını ifade eden Beyhan Ersoy, "Özel okullarda 13 yıldır öğretmenlik yaptım. Bu şekil devam etmek istemedim ve KPSS'ye hazırlandım. 2016 KPSS'den sonra 0,3 puanla atanmayı kaçırdım. Özel sektörde de öğretmenlik yapmaya devam etmek istemedim. Ama hep kafamda olan bu sektöre bir adım atmak istedim. Erkek işi ve bayanların da yapabileceğini gösterdim, bu sektörde bende varım dedim. Burada ikinci el araç alacak olan insanlara bizler yardımcı oluyoruz. Çünkü araç hakkında pek bilgi sahibi olmadıkları için bizlere ekspertiz merkezlerine getiriyorlar. Bizlerde onlara aracın neyi var, neyi yok raporlu bir şekilde belgelerini sunuyoruz. İnsanlar daha sonra ekstra bir durumla karşılaşmamak ve riske girmemek için ona göre bilerek araç alıyorlar. Bizlerde her türlü araç ekspertizinde boyasıdır, motorudur, aracın donanımlarıdır, mekaniğidir her şekilde onlara bilgi veriyoruz" dedi.

Bir bayanın ekspertiz yeri açmasının insanların da dikkatini çektiğini ve iş yerine gelenlerin yetkili birini sorduklarında kendisinin olduğunu söylediğinde karşılarında bir erkek görmeyi beklerken şaşırdıklarını anlatan Ersoy, "Elbette şaşırıyorlar ancak bu yönde çok olumlu tepkiler de aldım. 13 yıldır öğretmenlik mesleğini yapıyordum. Ama araçlara karşı gerçekten bir merakım var. Böyle bir işte sürekli kafamda olan bir şeydi. Hep bir bayanın gelebileceği bir yer yok diye düşünürken bunu ben gerçekleştirdim. Öğretmenlik mesleğini seviyorum elbette öğrencilerim, evet artık o mesleğim geride kaldı. Bu sektöre başladım" dedi.

"Bayan erkek diye kesinlikle artık öyle bir ayırım yok kalmadı" diyen fizik öğretmeni Ersoy, "Erkekler bayanların işini yapabiliyor. Bayanlarda erkeklerin işini yapabiliyor. Bayan elinin değmesi emin olun daha güzel oluyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber