İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Teröristlere gece yarısı çok ağır darbe

Afrin'de dün gece teröristlere ağır darbeler indirildi. Çatışmalara katılmak için Afrin'e giden PKK/PYD'li teröristlerin konvoyu ZiyaraDer Cimeyl hattında TSK tarafından vuruldu. Operasyonda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Meryemiyn'de ise PKK elebaşlarının toplantı yaptığı karargah F16'lar tarafından yerle bir edildi. Aralarında elebaşlarının da bulunduğu en az 15 terörist öldü, çok sayıda terörist de yaralandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2018 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröristlere gece yarısı çok ağır darbe

Afrin'de bölgeye terörist ve silah taşıyan PKK/PYD'ye ait 30-40 araçlık konvoy, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı kara ateş destek vasıtaları ile başarılı bir şekilde vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait konvoyun imha edilmesi ile ilgili görüntüleri resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından paylaştı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristler ile silah ve mühimmat taşıyan konvoy, 22 Şubat 2018 tarihinde Afrin güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edilmiş ve şehirden 15 km kadar uzaktayken kara ateş destek vasıtaları ile vurulmuştur.

Harekat esnasında sadece PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait anılan konvoy hedef alınmış ve her zaman olduğu gibi sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir.

ADIM ADIM AFRİN'E

Zeytin Dalı Harekatı'nın 33. gününde Mehmetçik ve ÖSO, yerleşim yerlerinden PKK'lıları temizlemeye devam ediyor. Dün akşam saatlerine dek 9 köy daha teröristlerden arındırıldı.

Güvenlik güçleri, batıdaki Sarı Uşağı, Rahmanlı, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan köylerini ele geçirerek Afrin merkezine bir adım daha yaklaştı. Kuzeyde Bülbül beldesine bağlı Mikdad, Ali Racu ve El Cara köylerini de temizleyen birlikler buradaki taarruz hattını daha da derinleştirdi. Güney cephesinde Cinderes kuşatması ise sürüyor.

Beldenin hemen kenarındaki Tel Dilur köyü de PKK'dan temizlendi. Cinderes, Şeyh Hadid ve Raco beldelerine yönelik meskün mahal harekatının başlaması bekleniyor. 361 yerleşim yeri bulunan Afrin genelinde ele geçirilen nokta sayısı 99'a yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber